Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

I přes státní podporu nezaměstnanost postupně narůstá Doporučený

Kdy i u nás nastanou Národní hladové pochody nezaměstnaných jako v Americe ve třicátých letech? Kdy i u nás nastanou Národní hladové pochody nezaměstnaných jako v Americe ve třicátých letech?

V průběhu prosince se nově zaevidovalo 17 451 nezaměstnaných. Podíl nezaměstnaných osob tím stoupl na úroveň 4,0 procenta. Růst nezaměstnanosti způsobuje propouštění v sezónních pracích i negativní vývoj pandemie koronaviru. Růst nezaměstnanosti způsobují restriktivní opatření proti šíření koronaviru. Ta omezují počty pracovních pozic v nuceně uzavřených provozech. Díky programům na podporu zaměstnanosti však nedochází k masovému propouštění. Nezaměstnanost v naší zemi se tak stále drží na nízké úrovni. Na Úřadu práce ČR bylo ke konci loňského roku registrováno 291 977 uchazečů o zaměstnání. Na trhu práce byl stále evidován vysoký počet volných pracovních míst. Ke konci prosince loňského roku jich bylo k dispozici 318 582.

Na jedno volné pracovní místo momentálně v průměru připadá 0,9 uchazeče. Problém však spočívá v tom, že mnohá volná pracovní místa nejsou příliš atraktivní pro uchazeče. Často jsou špatně finančně ohodnocená nebo jsou příliš náročná. Díky opatřením na podporu pracovního trhu nedochází v České republice k masovému propouštění. Některé pracovní pozice jsou však neudržitelné a přežívají jen díky státní podpoře. Jakmile budou programy na podporu pracovního trhu ukončeny, hrozí, že nezaměstnanost bude narůstat rychlejším tempem než doposud.   

 

Číst 4879 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EUROZÓNA A EKONOMIKA ČR

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 167 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %