Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Žijeme v politicky korektní „PC-společnosti“ - Místo Svobody vláda nabízí "Veřejné blaho" Doporučený

  • úterý, bře 28 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Jediná Akce D.O.S.T.a IVK prosazuje opravdu konzervativní a pravicové myšlenky. Snímek zachycuje jejího místopředsedu Michala Semína na jejích Hovorech na pravici. Moderuje předseda Petr Bahník. Jediná Akce D.O.S.T.a IVK prosazuje opravdu konzervativní a pravicové myšlenky. Snímek zachycuje jejího místopředsedu Michala Semína na jejích Hovorech na pravici. Moderuje předseda Petr Bahník. snímek IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty

 

Svoboda myšlení po  sametové revoluci vzala vniveč. Vládne tu sice neviditelná, ale velice pracovitá provládní „myšlenková policie“ representována přesně vymezenou skupinou obdivovatelů neoliberální neboli neomarxistické levicové politiky EU. Pomocí masivního působení s ní spřaženého tisku diktuje, co si smíme o té které věci myslet a co nikoliv. Proti každému, koho tato skupina nepovažuje za „politicky korektního“, tedy nejen chovajícího se, ale dokonce i myslícího v intencích EU, rozpoutává lavinu útoků za účelem společensky a především politicky ho znemožnit.

 

Stačí, když například řekne nahlas, že se mu nelíbí positivní diskriminace, evropeismus, multikulturalismus, feminismus, ekumenismus, homosexualismus, environmentalismus, antidiskriminacionismus, humanrightismus, genderismus a spousta dalších eurounijních -ismů, že má své vlastní, levicovými intelektuály nepokřivené, myšlení a již je označen za nacistu, populistu, fašistu ruského švába či mužíka, klerofašistu... Trefně to vyjádřil již před lety prezident republiky Václav Klaus slovy, že žijeme v „PC-Society“ neboli Politicky Korektní společnosti, tedy „PK-společnosti“. Má pravdu.

Opět dochází k vnucování nové neomarxistické ideologie namísto té komunistické.

A to podstatně licoměrněji než kdysi komunisté, protože tito pohrobci Havlových europeistů mají plná ústa demokracie a svobody včetně svobody slova a skrývají se zbaběle za politickou korektnost. Nechápou, že každý nesdílí jejich levicové ideologie a že konzervatizmus je životním postojem lidí, který nejde změnit, protože je prostě v nich. Že tak byli vychováni, stejně jako byli vychováni v úctě a víře v Boha. Ten, kdo nechce přijmout jejich novosocialistickou dogmatiku, kterou nám vrchnostensky nabízejí deklarované Veřejné Blaho“ namísto námi požadované autentické Svobody, je veřejně dehonestován a kdybychom žili o pár století dříve, skončil bychom na hranici. Jak správně uvedl pan prezident Klaus – „mezi Koniášem a Halíkem vidím rozdíl pouhých tří staletí.“

Tito pánové nejsou ovšem původní. Jde o jakýsi klon světového levičáckého hnutí representovaného mj. skupinou Bilderberg. Když po volbách získala tzv. "pravicová koalice" pravicově cítící občané naivně doufali, že okamžitě začne prosazovat prorůstová opatření. Že vláda zavede už konečně skutečnou TLUSTÉHO ROVNOU DAŇ, ne ten paskvil, který za ni vydával jeho nástupce na ministerstvu financí Miroslav Kalousek, a že tak sníží celkově daně, aby oživila průmysl, zvýšila zaměstnanost a nastartovala ekonomické změny k lepšímu. Namísto toho, k šoku nás všech, daně zvyšuje, čímž vyvolá ještě větší nezaměstnanost a otrávenost lidí. Nehledě na flagrantní porušení volebních slibů všech koaličních stran, že náklady důchodové reformy budou spláceny výhradně výnosy ze státních podniků. Jako by nebylo dost toho, že musíme splácet přes 500 miliard Kč majitelům slunečních elektráren, že platíme nesmyslné ekodaně za uhlí a drahý ekobenzín.

Když už je vláda složena tak nešťastně, že v ní nejsou ekonomové, tak ať si alespoň vštípí její ministři poučku významných národohospodářů Friedmana, Hayeka, Reagana, Klause či Ševčíka: „Když jde ekonomika dolů, musejí se snížit daně, aby se obnovil průmysl a nastartoval její růst.“ Ne nadarmo za ni dostal Milton Friedmann Nobelovu cenu a  za svého působení v Reaganově vládě v Kalifornii zdvojnásobil její státní rozpočet. S rozpočtem totiž nejde zacházet jako s fondem FKSP známým z doby činnosti Revolučního odborového hnutí, tedy systémem má dáti-dal, jako to smolí současná vláda. Zvýšit daně umí každý hlupák, ale každý skutečně makroekonomicky vzdělaný ekonom ví, že to ekonomický růst nenastartuje, ba právě naopak. Podnikatelé si zisky nesníží, ale začnou propouštět a stát bude muset živit rostoucí armádu nezaměstnaných nehledě k tomu, že klesne kupní síla obyvatel a tím i poptávka.

Je správné, že se ministři snaží na ministerstvech udělat pořádek. Prohřešky svých předchůdců, které naleznou audity, mají ale předat policii a soudcům a nesuplovat jejich práci a neustále zásobovat noviny odhalenými kauzami, navíc ještě před jakýmkoliv soudním výrokem o ní. V právním státě se nesluší, aby bez jakýchkoliv podkladů vynášel kdokoli o komkoliv dopředu kladné či záporné postoje. Nehledě na to, že na občany to působí tak, že namísto vážné práce řeší vláda neustálé „kauzy“, tedy útoky mezi koaličními partnery. Ministři se mají věnovat současnosti a  především budoucnosti země. Jedna strana druhé tím sice občas zabrání v obsazení míst na ministerstvech, ale za vysokou cenu neúcty k celé vládě. Na občany působí velmi špatně, že si ministři nedokáží vyříkat věci z očí do očí, když spolu tráví nekonečné hodiny ve vládě, ale své výhrady řeší, podobně jako kdysi tímto velice známý Josef Lux, zbaběle přes média.

Pan premiér by měl, stejně jako kdysi Miloš Zeman, sebrat všechny pány ministry, odjet s nimi do hor a dát jim tam nejméně týdenní kurz chování politika. Je dobře, že vláda chce řešit korupci. Tu ale neodstraní nasazením fízlů typu pana  Michálka. Tu musí omezit legislativou. Čím méně lidí bude poskytovat všemožná povolení, tím menší bude korupce. A to nehovořím o neuvěřitelném zdroji korupce – dotacích. Nikdy nebylo korupce tolik, jako po zapojení se do zrůdného systému dotací z EU. Ta hrstka peněz, které Brusel vrací zpět z  těch, kterými dotujeme jeho nehorázný rozpočet, by si měla vláda ponechat v rozpočtu a neuplácet s nimi své voliče, kteří pak věří, že je EU tak hodná, že je to dárek zadarmo.

© Kulturní komise ČR, z.s., 28.3.2023

Číst 315 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EU

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 242 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %