Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Češi přeorientují z pití piva na konzumaci destilátů. Doporučený

I když klenou ceny destilátů, pivo si štamgasti vzít asi nedají... I když klenou ceny destilátů, pivo si štamgasti vzít asi nedají... snímek z hospůdky U dubu v Hněvkovicích Ivana Haslingerová, Fragmenty

Úroda ovoce je nadprůměrná. Palírny se letos nezastaví. Podle letošních odhadů sklizní to vypadá, že se Češi přeorientují z pití piva na konzumaci destilátů. Zatímco úroda chmele je letos podprůměrná a lze tedy očekávat zdražování piva, úroda ovoce převyšuje desetiletý průměr, což v konečném důsledku může vést k poklesu cen destilátů. Zatímco na polích je úroda slabá a zemědělci vyčíslují své ztráty, v sadech se urodilo nadprůměrné množství ovoce. Podle posledních odhadů Českého statistického úřadu se sklidilo 3169 tun meruněk, což je ve srovnání s předešlým rokem nárůst o 211 procent. Úroda višní meziročně vzrostla o 58 procent na 6620 tun a úroda třešní o 43 procent na 2858 tun. 

Nárůst úrody lze očekávat i u jablek, kde první odhady hovoří o meziročním růstu sklizně o pětinu. Úroda švestek se meziročně zvýší o třetinu a úroda hrušek dokonce o dvě třetiny. Odhady letošních sklizní budou zpřesněny v průběhu října. Již dnes je však zřejmé, že letošní úroda ovoce převýší desetiletý průměr.

Číst 17431 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 261 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %