Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Přivítání Josefa kardinála Berana ve vlasti + rozpis bohoslužeb a průvodných akcí Doporučený

J. Em. Josef kardinál Beran, arcibiskup pražský a primas český byl velmi skromný pán J. Em. Josef kardinál Beran, arcibiskup pražský a primas český byl velmi skromný pán snímek z archivu sester Dominikánek
Návrat otce kardinála Josefa Berana v pátek 20. dubna do vlasti, není velkou událostí pouze pro katolickou církev, ale pro celou naši společnost. Je symbolem toho, abychom si všichni, bez rozdílu vyznání, uvědomili, co znamenala ztráta svobody a demokracie za zločinné a zavrženíhodné komunistické diktatury.  Josef kardinál Beran byl mužem s velkým M. Mužem, který se nenechal zlomit ani nacismem ani komunismem. Za to, že odmítal jako primas český spolupracovat s tehdejší zločinnou vládou byl vypovězen z republiky s doložkou, že se nikdy nesmí vrátit, ani zaživa, ani po své smrti. Dokonce i za tolik obdivovaného Dubčekova "socialismu s lidskou tváří" v roce 1969, kdy již byl těžce nemocen, byly všechny jeho prosby o návrat  odmítnuty. Bylo mu znemožněno dokonce i pouhé navštívení a rozloučení se s jeho milovanou katedrálou. Proto proběhne jeho návrat do vlasti opravdu s velkou slávou a mnoha doprovodnými akcemi, o nichž chceme informovat v tomto článku:

Po slavnostním přivítání vládního speciálu s ostatky otce kardinála Josefa Berana zástupci vlády v pátek 20. dubna 2018 v 18 hodin na Ruzyňském letišti se na výzvu českých biskupů rozezní  po celé zemi zvony na znamení toho, aby si tuto významnou událost uvědomili všichni lidé. Jednotka čestné stráže vynese ostatky této vzácné osobnosti na katafalk na letištní ploše a zazní píseň Čechy krásné, Čechy mé, která provázela také návrat otce kardinála Berana z koncentračního tábora. Vojenský kaplan pronese krátkou modlitbu, ministryně obrany Karla Šlechtová uctí Beranovy ostatky položením červené růže na rakev a předseda Senátu Milan Štěch pronese uvítací projev za občany českého státu. Po zaznění státní hymny budou ostatky kardinála Berana přeneseny do pohřebního vozu a autokolona vyrazí k Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově, kde budou od 20:15 hodin probíhat modlitební vigilie. Ostatky kardinála zůstanou v bazilice přes noc. 

V sobotu 21. dubna  v 10 hodin vyjde v 10:00 procesí s ostatky kardinála Berana ze Strahovské baziliky Nanebevzetí Panny Marie přes Pohořelec, Loretánskou ulicí na Hradčanské náměstí. Rakev s ostatky bude vezena na pohřebním voze taženém šestispřežím starokladrubských vraníků. Do katedrály sv. Víta ji vnesou bohoslovci. V 11 hodin  bude v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha celebrovat pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka OP slavnou mši svatou ke cti sv. Vojtěcha. Po skončení mešní liturgie bude rakev s ostatky kardinála Josefa Berana vystavena veřejné úctě do pondělí 23. dubna 2018. Kromě církevních představitelů bude moci kardinálu Beranovi vzdát úctu i veřejnost. 

(Vstup do katedrály bude 21. dubna možný od 9.45 do 10.45 hodin. Ke vstupu do areálu Pražského hradu budou u vstupu přes Prašný most a při severním vstupu na I. nádvoří zřízena kontrolní stanoviště pro přednostní odbavení). 

Kardinál Josef Beran s lebkou sv. Vojtěcha.

 Josef kardinál Beran s lebkou jím velice milovaného sv. Vojtěcha. V souvislosti s uložením ostatků Berana v katedrále sv. Víta bude na podzim do hlavního českého chrámu umístěna socha sv. Vojtěcha, světce, jemuž kardinál Beran zasvětil duchovní obnovu po nacistické okupaci a v době hrozící komunistické totality. (foto: archiv MAFA)

23. dubna bude rakev s ostatky uložena  do nově zřízeného sarkofágu v kapli Bartoňů z Dobenína, která od svatořečení Anežky České v roce 1989 nese její jméno.

Do své vlasti se vrací osobnost, které se pro její morální vlastnosti a odvahu báli komunisté tak, že nedovolili její návrat ani po smrti. Vrací se za zvuků zvonů, s poctami a úctou. Je to dokladem, že se od listopadu 1989 mnohé změnilo k lepšímu. Nezbývá než věřit a doufat, že se již podobná zvěrstva na slušných a nevinných lidech nebudou  v naší zemi opakovat. I když v současné době se zdá, že se opět komunisté díky neomarxismem poničené pravici vrací k moci... Ale to je na jiný článek.

P.S.

Jediné co by se mohlo zdát jako kaňka v životě otce kardinála Berana bylo, že  sloužil v roce 1948 Te Deum za tehdy zvoleného československého prezidenta Klementa Gottwalda. Udělal to ale po konzultaci s Vatikánem, že podmínkou bohoslužby bude propuštění 70 tehdy vězněných kněží a nebude zrušeno církevní školství. Gottwaldova vláda to ochotně schválila. Již na podzim ale začala kněze v mnohem větším počtu zatýkat znova a církevní školství zrušila. Lži a intriky komunistů byly bezměrné! A to bychom měli mít stále na paměti.

Číst 11632 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 154 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %