Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

vraždy ze cti

V islámských zemích roste počet žen zavražděných tzv. vraždami ze cti. Podle organizace Human Rights Commission of Pakistan jich loni bylo  například v Pakistánu 1 184, rok před tím 1 005 a v roce 2013 "pouze" 869. Je to důsledek toho, že islámské ženy se začínají emancipovat a chtějí si vybrat samy, koho si vezmou za muže. Muži jsou z toho frustrováni a rodiny dívek se cítí zneuctěny. A protože podle zaběhnutých muslimských zvyků se čest rodiny může získat pouze vraždou ze cti, neboli zabitím takové ženy, která ji v očích okolí zneuctila, zavraždí tuto ženu vlastní rodina. Podle islámu se musí prostě ženy podvolit trdicím a pro mnohé naivní sluníčkářky bojující za příchod muslimskýcjh mladíků do EU by to mělo být mementem.

Stačí zalistovat jen v článcích v iDNES.cz, abychom pochopili, že právo šária není žádná abstrakní věc, ale pro lidi vyrostlé v křesťanských zemích něco neuvěřitelně hrozného a zrůdného.  

 Muslimka se zamilovala do křesťana, který přestoupil na muslimskou víru z lásky k ní a vzal si ji tajně za ženu. Jejímu bratrovi se v práci kolegové posmívali, že není muž když takové zneuctění rodiny dovolí. Podle nich měl sestru za zneuctění rodiny zabít. Vzal tedy večer zbraň a v kuchyni ji jednou ranou do hlavy zabil.  „Nemohl jsem to nechat být. Nemohl jsem myslet na nic jiného. Musel jsem ji zabít. Nebylo žádné volání nebo křik. Jen jsem ji zastřelil,“ řekl Rajhu naprosto klidně. Jeho otec to doplnil: „Moje rodina je zničená. Všechno je zničené kvůli té hanebné dívce. I po tom co je mrtvá, mě ničí.“ Byl zdrcen nikoli smrtí dcery, ale tím, že se sousedé dozvěděli činem syna o hanbě dcery a syn že nemůže vydělávat, když je u soudu. 

„Jsem na toho muže pyšný. Udělal dobrou věc, že ji zabil. Nemůžeme nikomu dovolit, aby si vzal někoho, kdo nevyznává naši víru. Udělal dobře,“ uvedl soused rodiny žijící v chudinské čtvrti na severu pákistánského Láhauru, kde tradice mají větší sílu než zákon. Vraždy ze cti, platí nad oficiální zákony. Zločin byl provedenv zájmu rodiny a islámu.V chudinských okrajových čtvrtích v Pákistánu je náboženství pevně spjaté s tradicemi a kulturou. Místní kmenové rady pak „vraždy ze cti“ posuzují jinak. Muži jsou i v dnešní době vychováváni v představě, že žena musí poslouchat a zůstat v ústraní, přičemž její hodnota je přímo úměrná počtu synů, které porodí. Klerik Raghib Hussajn Naími se v souvislosti s případem nechal slyšet, že Korán sice nedovoluje sňatek muslimky s křesťanem, ale pokud muž konvertoval, mělo to být přijato a žena měla dostat jen sto ran bičem.
 
Pákistánská policie zatkla ženu, která polila petrolejem svou dceru a upálila ji zaživa. Matka dívku potrestala za to, že se vzepřela vůli rodiny a provdala se za muže, kterého milovala. Vraždící matka se policistům přiznala, že s pomocí syna svázala svou osmnáctiletou dceru, polila ji hořlavinou a zapálila, protože porušila konzervativní islámská pravidla týkající se lásky a manželství. Minulý týden byla v zemi upálena učitelka, která odmítla vzít si za manžela muže, který byl dvakrát starší než ona.

Mladou šestadvacetiletou pákistánskou hvězdu sociálních médií Kandíl Balúčovou uškrtil v domě své rodiny k zachování cti rodiny její bratr a to za to, že si dovolila na sociálních sítích psát o tom, že chce změnit ortodoxní smýšlení svého lidu. 

Po shlédnutí filmu, v němž otec a strýc střelili  do obličeje a do ruky dvanáctiletou dívku, která s eprovdala za muže, kterého jí nevybrali a bezvládné tělo svázali do pytle a hodili do řeky. pokusili zabít, když se provdala za muže, kterého jí nevybrali pákistánský premiér Naváz Šaríf slíbil,  že zákony, které umožňují rodinám, aby vraždily své dcery ve jménu cti a vyhýbaly se trestu, budou co nejdříve změněny. Netí to ale zatím moc platné. Vraždy ze cti jsou v duchu islámu. Nehledě k tomu, že je ve světě mnoho dalších islámských států, které nemají v čele tak moderní premiéry.  
 
Číst 1055 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 276 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %