Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Boj o Mosul - baštu IS - rozpoutá peklo a milionovou vlnu uprchíků do Evropy Doporučený

Uprchlíci z Iráku a Sýrie Uprchlíci z Iráku a Sýrie

Než začnu psát o Islámském státu, kvůli němuž vypuklo v některých zemích v arabském světě doslova peklo na zemi, je nutné vysvětlit dva pojmy - džihád a mudžáhidi neboli džihádisté.  Džihád  vyzývá věřící  muslimy ke svaté válce neboli k ozbrojenému boji proti všem nevěřícím tj. nemuslimům. Věřící muslimové, kteří tuto Svatou válku vedou si říkají  mudžáhidi  či džihádisté (bojovnící za spravedlivou věc). A tito džihádisté se sdružili do samozvaně vyhlášeného teroristického Islámského státu (IS) po dobití metropole Mosulu na řece Tigris v severním Iráku. Z tamní mešity ho vyhlásil v červnu 2014 jejich vůdce islamistů abú Bakr Bagdádí.

Tehdy před hordou džihádistů irácká armáda utekla. Nyní se ale posílena o Američany a Kurdy k Musulu vrátila, aby toto kruté teroristické hnutí říkající si Islámský stát připravila o jeho hlavní pevnost. O druhou velkou pevnost v syrském městě Rakká ho připravilo loni ruské letectvo a  přeživší džihádisté z ní uprchli právě do Mosulu. Proto boj o Musul, který má v nejbližší době vypuknout, má obrovský význam pro zničení zrůdného teroristického Islámského státu a o mír na středním východě i v Evopě. 

Za městem Mosul roste zatím provizorní základna irácké armády, v níž Kurdové a Iráčané s podporou americké námořní pěchoty plánují ve válečném středisku náročnou bitvu. Budují zákopy a valy ve vylidněných vesnicích dříve ovládaných IS, aby odrazili sebevražedné džihádisty v autech. 
 
Džihádisté vyděšení z drtivé vojenské a početní převahy prohlašují, že  Mosul, v němž je stále ještě kolem milionu původních obyvatel, budou bránit třeba i hořící ropou, lidskými štíty a hořícími zákopy. Celý Mosul obehnali zákopy zalitými ropou, jejímž zapálením zahalí město hustý kouř, který má znemožnit leteckou podporu ze strany Američanů. vyhrožují, že za pomocí velkého množství ropy zapálí i hladinu řeky Tigris protékající centrem města. Nějak ve svém fanatismu zapomněli, že se v takové spoušti budou v Mosulu dusit především oni sami. Zřejmě ale doufají, že ve zmatku prchnou nepřehlednou sítí tunelů, kterou vykopali pod městem.
 
Jde jim o opravdu mnoho, ale vojenská přesila stojící proti nim je zničující. Její úder na Mosul rozpoutá opravdové peklo a výrazně umocní humanitární krizi v Iráku a další mnohamilionovou uprchlickou vlnu do Evropy. Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky varuje, že z Mosulu ve velmi krátké době očekává útěk přes milion lidí. Uprchlické tábory v okolí Mosulu jsou přitom přeplněné již nyní až desetinásobně, nedostává se v nich mléko, chléb, pleny, léky, jídlo ani vodu. Evropská unie se přitom tváří, že není co řešit... 
Číst 22653 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 293 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %