Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Požehnané Velikonoce prožité ve víře, lásce a naději přeje časopis Fragmenty Doporučený

  • pátek, dub 03 2020
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ a JIŘÍ PANCÍŘ
Takto žehnal lidstvu  jeden z největších teologů, který kdy usedl na svatopetrský stolec, Joseph Ratzinger Aloisius, papež Benedikt XVI v letech 2005 až 2013. Věřme, že jeho požehnání platí i v nynější těžké době   Takto žehnal lidstvu jeden z největších teologů, který kdy usedl na svatopetrský stolec, Joseph Ratzinger Aloisius, papež Benedikt XVI v letech 2005 až 2013. Věřme, že jeho požehnání platí i v nynější těžké době snímek archiv Jeho svatosti Benedikta XVI

Krásné svátky velikonoční 2020  plné Božího požehnání, víry a naděje

přejí všem čtenářům za redakci časopisu Fragmenty Ivana Haslingerová a Jiří Pancíř

 O Velikonocích oslavují křesťané vítěznou smrt Pána v událost jeho zmrtvýchvstání. Je to největší křesťanský svátek roku. Po hrůzostrašném a tragickém Velkém pátku, kdy svou mučednickou smrtí na kříži osvobodil Kristus lidstvo od HŘÍCHU  křesťané s radostí očekávají Bílou sobotu, kdy v podvečer začínají ve všech kostelích slavnosti Kristova vzkříšení. Tyto noční obřady přecházejí plynule v neděli velikonoční, kdy se radostně slaví Kristovo zmrtvýchvstání. Svým vzkříšením zvítězil Kristus nad smrtí a zjednal těm, kteří v něj uvěří, přístup k novému životu. Svou smrtí jejich smrt zničil a zmrtvýchvstáním obnovil pro ně žživot věčný. Božží plán spásy byl tak jednou provžždy splněn výkupnou smrtí Ježžíše Krista, Božžího Syna. Ten, který se vrátil z říše zemřelých a jasně zazářil lidskému rodu - Ježíš Kristus - žije a kraluje na věky věků. Kristovo zmrtvýchvstání je středem křesťanské víry, která je v tom unikátní mezi všemi náboženstvími. 

Kristus na kříži, prof. Milan Knížák, generální ředitel Národní galerie v letech 1999-2011 

Velikonoční tajemství křힾe a zmrtvýchvstání Krista skrývá v sobě dvě radostné zvěsti:

Tragický Velký pátek je pouze první den velikonočního tridua, v němž se připomíná Ježíšova smrt na kříži. Vrcholem liturgického roku, ústředním bodem křesťanské zvěsti je vykoupení lidstva skrze oběť Ježíše Krista za hříchy člověka a jeho vítězství nad smrtí v události zmrtvýchvstání. V tom je křesťanství unikátní. Jakýkoliv argument pro platnost křesťanství stojí a padá s důkazy o vzkříšení Pána Ježíše Krista. Zmrtvýchvstání Pána Ježíše Krista nejde vysvětlit jinak, než nadpozemskou mocí. On to ostatně po svém vzkříšení sám potvrdil, když pravil: "Byla mi dána veškerá moc na nebi i zemi. Já jsem s Vámi pro všechny dny až do skonání světa." 

Zmrtvýchvstání, Mistr Třeboňského oltáře, NG Praha

Proto velikonoční tajemství kříže a zmrtvýchvstání Krista v sobě skrývá kromě lidského strašlivého utrpení na Veliký pátek i dvě radostné zvěsti: Svou mučednickou smrtí osvobodil Kristus lidstvo od hříchu, svým vzkříšením zvítězil nad smrtí a zjednal těm, kteří v něj věří, přístup k novému životu. Svou smrtí jejich smrt zničil a zmrtvýchvstáním pro ně obnovil život věčný. Boží plán spásy byl  tak jeho výkupnou smrtí jednou pro vždy splněn. Poselství největšího křesťanského svátku Velikonoc proto zní: 

Ten, který se vrátil z říše zemřelých a jasně zazářil lidskému rodu - Ježíš Kristus - žije a kraluje na věky věků. Amen.

Číst 5188 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v CÍRKEV

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 246 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %