Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 755

Požehnané Velikonoce prožité v lásce, víře a naději přeje všem svým čtenářům revue Fragmenty Doporučený

  • středa, dub 13 2022
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ a JIŘÍ PANCÍŘ
Hrůzostrašný Velký pátek, kdy svou smrtí na kříži osvobodil Krispus lidstvo od hříchu. Hrůzostrašný Velký pátek, kdy svou smrtí na kříži osvobodil Krispus lidstvo od hříchu.

Kulturně-hospodářská revue Fragmenty přeje všem svým čtenářům krásné svátky velikonoční 2022 plné Božího požehnání, víry a zejména v této tak těžké době naděje. Naděje v návrat do normálního života, jaký jsme si přáli žít a na čas žili po pádu komunismu v devadesátých letech minulého století. A právě velikonoční tajemství křힾe a zmrtvýchvstání Krista je symbolem naděje. Symbolem, že i po nejtěžších chvílích nastane opět radost. Po hrůzostrašném Velkém pátku, kdy  svou mučednickou smrtí na kříži osvobodil Kristus lidstvo od hříchu, následovalo radostné Kristovo vzkříšení. Kristus se vrátil z říše zemřelých a jasně zazářil lidskému rodu a proto žije a kraluje v našich myslích na věky věků.  Svým vzkříšením zvítězil Kristus nad smrtí a zjednal těm, kteří v něj uvěří, přístup k novému životu.  Proto se tato událost stala středem křesťanské víry a v tom je křesťanství unikátní. Jakýkoliv argument pro platnost křesťanství stojí a padá s důkazy o vzkříšení Pána Ježíše Krista. Zmrtvýchvstání Pána Ježíše Krista nejde vysvětlit jinak, než nadpozemskou mocí. Ježíš to ostatně po svém vzkříšení sám potvrdil, když pravil: "Byla mi dána veškerá moc na nebi i zemi. Já jsem s Vámi pro všechny dny až do skonání světa." 

Proto období velikonoční je největším křesťanským svátkemO Velikonocích oslavují křesťané vítěznou smrt Pána. Křesťané vědí, že po hrůzostrašném a tragickém Velkém pátku, kdy svou mučednickou smrtí na kříži osvobodil Kristus lidstvo od hříchu, bude následovat šťastná Bílá sobota, kdy v její  podvečer začíná slavnost Kristova vzkříšení. Noční obřady přecházející v neděli velikonoční, kdy se slaví Kristovo zmrtvýchvstání. Svým vzkříšením zvítězil Kristus nad smrtí. Proto nezoufejme nad tím, co se nyní v naší zemi děje díky mocichtivým bezohledným politikům a věřme, že i pro ni nastanou lepší časy. Vzpomeňme jen na návštěvu vysoce vzdělaného papeže Benedikta XVI., kdy žehnal naší zemi. A věřme, že jeho slova Bůh vyslyší.

Joseph Ratzinger Aloisius, papež Benedikt XVI  v letech 2005 až 2013 žehná  lidstvu
 
Joseph Ratzinger Aloisius, papež Benedikt XVI v letech 2005 až 2013 žehná lidstvu,  snímek archiv Jeho svatosti Benedikta XVI.
 

Velký pátek je pouze první den velikonočního tridua, v němž se připomíná hrůzostrašná Ježíšova smrt na kříži. 

Nádherně tuto tragédii znázornil  na svém obrazu náš současný velký umělec prof. Milan Knížák, generální ředitel Národní galerie v letech 1999-2011  Jeho Eminence Dominik kardinál Duka, OP, arcibiskup metropolita pražský a primas český  ve svém letošním velikonočním poselství tuto tragédii nádherně popsal:Tři Petrova zapření.Tři pády Kristovy.Tři hřeby - pevně drží na kříži.Ty sám, Pane Ježíši, je spojuješ.Ty je proměňuješ,Skrze Tebe, s Tebou a v Toběje Cesta, Pravda a Život.Syn, Duch Svatý a Otec. Panno Maria, která jsi Uvěřilaa řekla své FIAT, kéž nás vedešsvou Nadějí skrze křížV náruč Lásky Boží.
 
A své poselství končí otec kardinál slovy naděje a útěchy: "V katedrále sv. Víta, Václava, Vojtěcha a Panny Marie uctívám Kristův kříž a jím Vám žehnám ve slávě vítězství nad smrtí Jeho VZKŘÍŠENÍM." 

Vrcholem velikonočních svátků a ústředním bodem křesťanské zvěsti je vítězství Krista nad smrtí jeho  zmrtvýchvstáním

Jakýkoliv argument pro platnost křesťanství stojí a padá s důkazy o vzkříšení Pána Ježíše Krista. Zmrtvýchvstání Pána Ježíše Krista nejde vysvětlit jinak, než nadpozemskou mocí. Ježíš to ostatně po svém vzkříšení sám potvrdil, když pravil: "Byla mi dána veškerá moc na nebi i zemi. Já jsem s Vámi pro všechny dny až do skonání světa." 

Zmrtvýchvstání, Mistr Třeboňského oltáře, NG Praha

Svou mučednickou smrtí osvobodil Kristus lidstvo od hříchu, svým vzkříšením zvítězil nad smrtí a zjednal těm, kteří v něj věří, přístup k novému životu. Svou smrtí jejich smrt zničil a zmrtvýchvstáním pro ně obnovil život věčný. A Boží plán spásy byl  tak jeho výkupnou smrtí jednou pro vždy splněn. Poselství největšího křesťanského svátku Velikonoc proto zní: 

Ten, který se vrátil z říše zemřelých a jasně zazářil lidskému rodu - Ježíš Kristus - žije a kraluje na věky věků. Amen.

Číst 499 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v MEDIOKRACIE

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %