Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Topolánku, Topolánku, raději se před veřejností neukazuj, naškodil ses už DOST! Doporučený

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru v Lánech Prezident Miloš Zeman při rozhovoru v Lánech snímek Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman po delší době promluvil na Frekvenci 1 ze své pracovny v Lánech k národu a jak už to bývá zvykem, jeho projev plný bonmotů vyvolal velký rozruch. Co ovšem předčilo všechny kritiky, bylo vyjádření někdejšího předsedy ODS Mirka Topolánka, který prezidenta zkritizoval na svém účtu na Twitteru opravdu nedůstojně a neuvěřitelně vulgárně. Nazval naší hlavu státu doslova sr*čem: „Došla mi slova. Rodná valašská, malebná ostravská i trefná pražská. Ale prodýchat to nejde. Miloši, pohrdáš lidmi a vytíráš si s nimi prdel. Nikdy jsi nebyl demokrat, jsi jen ubožák a sráč,“ napsal doslova.  Zajímalo mne, co tak pohoršilo bývalého kandidáta na prezidenta, že nemohl strávit projev svého úspěšnějšího konkurenta. Rozhodně to nebylo to, že navrhuje rok zavřít hranice, když ho návrh pana Prymuly na dva roky nepohoršil, ani to, že pan Zeman doporučil občanům vychutnat krásy naší krajiny, nad čímž se pohoršovala média. Pročetla jsem si detailně projev pana prezidenta a došlo mi, že se Topolánek musel nesmírně vyděsit toho, že se pan prezident chce sejít s ministryní financí Alenou Schillerovou a apelovat na ni, aby nezvyšovala tak obrovsky - na 300 miliard Kč- státní dluh, ale zasadila se naopak o úspory v rozpočtu například zrušením podpory ekobaronům pro solární elektrárny. Ono se totiž už pozapomnělo na to, že tato podpora, pod níž je podepsán premiér Topolánek,  stojí náš stát přes pět set miliard Kč.

Ano, po svém nástupu do úřadu premiéra připojil Mirek Topolánek svůj podpis k podpisu jeho předchůdce Jiřího Paroubka místo toho, aby okamžitě jednal o zastavení této obrovské podpory či alespoň nadále nepovoloval další stavby fotovoltaických elektráren těchto prohnaných ekobaronů, jako to udělal jeho nástupce Petr Nečas.  Ožebračil tím náš stát jen proto, aby si zachoval zelenou spoluvládu s vyděračem Bursíkem, který mu vyhrožoval, že odejde z vlády, když nebude poslouchat jeho nesmyslné příkazy, což svědčí o Topolánkově zbabělosti a neschopnosti usměrnit koaličního partnera do patřičných mezí platíme všichni předraženou elektřinu, abychom tento půl miliardový dluh ekobaronům zaplatili. Ostatně na twiiteru to panu Topolánkovi připomněl diskutující: To víte, Zeman navrhl zrušit dotace solárním baronům, které zavedl Topolánek. Hned by se ušetřilo 30 miliárd Kč za rok a z Topolánka by se stal ubožák. Proto ten řev z ničeho nic. Asi tupému Topolovi cuká prdelka, že přijde o příjmy, které bere z loupeže, kterou zavedl, když byl premiérem. Myslí si, že to nevíme, demokrat!"

To nehovořím o tom, že souhlasil s ještě horším, dá se říci přímo tragickým Bursíkovým zásahem do ekonomiky našeho státu. S Bursíkovým zákonem z roku 2007 zvaným mezi lidmi "zákonem na ochranu kůrovců", který  způsobil neuvěřitelnou nevratnou pohromu v našich lesích coby zadržovatelům vody v krajině, o takřka nevyčíslitelné peněžní ztrátě  na pozdní zoufalé pokusy o záchranu alespoň části stromů ve vykácených a posléze vypalovaných lesích spapaných jejich milovanými broučky. Naše krajina je nevratně i přes velké úsilí současné vlády zničena nejméně na dvě generace. A tento zbabělec si dovoluje takto  urážet člověka, který nic podobného našemu státu nezpůsobil. 

Bohužel povrchní hulvátský styl jednání, jaké předváděl a nadále předvádí pan Topolánek, je velice účinný. Vynesl mu vysoce efektní funkci jako dík paní Merkelové za to, jak prosadil i proti usnesení předchozího kongresu na Žofínském kongresu souhlas s jeho ratifikací Lisabonské smlouvy, díky níž jsou naše zákony podřazené zákonům EU...

Je bohužel jednodušší někoho sprostě napadnout, než se s ním utkat v politické diskusi. Upozornit pana prezidenta například na to, že by si měl  dát pozor na přesná čísla, protože nejsme na prvním místě v údajích zemřelých na Koronavirus na počet obyvatel.  ČR se 181 úmrtími má 0,0169/1000 obyvatel, Slovensko s 12 mrtvými 0,0022/1000, Polsko s 360 mrtvými 0,00947/1000...  Pokud si není pan prezident jistý, stačilo by přece konstatovat, že máme být rádi, že je těch úmrtí relativně málo ve srovnání s vyspělými zeměmi, jako je Itálie či Španělsko. Rovněž bonmot s mrtvým prasetem pana Mynáře nebyl rozhodně na místě. Naše babička vždy říkala, že se přeteklé mléko na plotně již nemá rozmazávat. Ale to je na jinou diskusi.

Zde jsem chtěla pouze zdůraznit, že politik by neměl nikdy  klesat ke sprostým slovům podle hesla, že když dojdou argumenty, musíme zvýšit hlas. Svým Twitterem pan Topolánek jen potvrdil to, co si o něm myslíme od nešťastného 19. kongresu ODS, kdy po jeho bezprecedentních urážkách prezident  Klaus odstoupil s konstatováním, že v klientelistické straně, jakou z ODS udělal Topolánek, již nemůže nadále setrvávat. 

 A jako doklad toho, že nejsem sama, koho politický styl pana Topolánka pobouřil, posílám reakci čtenáře na Topolánkově twitteru: "Topolánku Topolánku, raději se před veřejností neukazuj, nezviditelňuj, naškodil ses DOST! A čas ti tvoje zrádné, sobecké drzé činy nezahojí. Dokázal jsi škodit a nasekat dluhy českým pracujícím lidem. Zalez do nory a nechoď lidem na oči a už vůbec si netroufej kritizovat jiné lidi, antivlastenče.

Číst 11310 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %