Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Dnes přichází vzkříšení a skrze něj nový život! Doporučený

Snímání z kříže - obraz v barokní kapli kostela Všech Svatých na Hradčanech, kde včera byla připomenuta slavnostní modlitbou mučednická křížová cesta Krista na kalvárii Snímání z kříže - obraz v barokní kapli kostela Všech Svatých na Hradčanech, kde včera byla připomenuta slavnostní modlitbou mučednická křížová cesta Krista na kalvárii snímek Ivana Haslingerová Fragmenty

V tento den, na Boží hod velikonoční, vstal z mrtvých Ježíš Kristus. V Kristově vzkříšení je velká moc, která zvítězila nad vším zlem. Boží slovo říká, že skrze křest jsme byli ponořeni do Kristovy smrti. Kristovo vzkříšení je tudíž i  pro nás symbolem nového života. Vzkříšení Krista slaví proto křesťané po celém světě jako největší svátek v roce. Kéž moc Kristova vzkříšení v každém z nás zažehne oheň Ducha svatého, aby nový Ježíšův život dostal skrze tento Boží oheň místo nejen v celé naší bytosti, ale na celé planetě. Abychom mohli žít v klidu ve svých domovech a ve svých zemích bez obav z vraždících bezvěrců. Aby Kristova oběť za nás nebyla zbytečná.

 
Vzkříšení či Zmrtvýchvstání Ježíše Krista  tvoří základní prvek křesťanské víry.  Značí obnovené spojení ducha a těla nebo přivedení někoho ze smrti do života. Je symbolizuje nejen Zmrtvýchvstání Krista po jeho ukřižování, ale i vzkříšení člověka na konci jeho  časů. Tuto událost křesťané oslavují každou neděli, zejména pak při největších svátcích liturgického roku, jimiž jsou Velikonoce a jejich hlavní slavnost, Zmrtvýchvstání Páně. Ježíšovo vzkříšení je součástí všech vyznání víry. Je ústředním tématem též současné teologie, neboť završuje jednání Boha vůči člověku. Ježíš podle křesťanské víry vstal z mrtvých v celé své osobě, tj. i s tělem, k slavnému završení a nesmrtelnosti. Toto vzkříšení mu je zároveň darováno Bohem. Nejedná se pouze o mýtickou výpověď, ale o výraz faktického stavu. Bůh se Ježíšovým vzkříšením neodvolatelně daruje světu, takže vše, co se má ještě stát, je pouze pokračováním a odhalením toho, co se již ve vzkříšení stalo. Písmo svaté i tradice považují vzkříšení za skutečné přijetí Ježíšovy oběti ve smrti Otcem.

 

 

 

 

 

 

Číst 12004 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 281 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %