Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Zákaz aut se spalovacími motory bude pro ekonomiku EU ničivý Doporučený

Čímpak asi budou tito novodobí EUané jednou jezdit? Čímpak asi budou tito novodobí EUané jednou jezdit? snímek obrazu profesora Milana Klnížáka Ivana Haslingerová, revue Fragmenty
Dle návrhu evropských komisařů se od roku 2035 se nebudou v EU prodávat auta se spalovacími motory. Již předchozí přísná ekologická pravidla diktovaná ekologickými alarmisty z Bruselu velice snižovala růst životní úrovně občanů v kdysi tak vyspělém evropském kontinentu. Jen Kjótský protokol prosazený kancléřkou Merkelovou na snížení teploty země za sto let o 0,05 °C stojí ročně 110 miliard dolarů a kromě honosných srazů pomýlených ekologistů nepřinesl nic než omezování svobody a životní úrovně přísnými normami obyvatel Evropy proti ostatnímu světu. 
Tím nechci říci, že technický pokrok se nebude s vývojem lidstva a jeho objevy vyvíjet. Ale nové objevy nejde naplánovat, ty přicházejí pozvolna podle toho, kdy některého geniálního vědce napadnou. Určitě někoho jednou napadne jak jinak řídit automobily, ale jen nevzdělaný a ve vědě nikdy nepracující člověk může říci takovou hloupost, že do toho a toho roku se to musí stát. Je to stejně utopické jako by někdo přikázal Einsteinovi, aby do toho a toho roku vymyslel teorii relativity či Edisonovi žárovku.
 
 
Každý kdo pracoval někdy ve vědeckém výzkumu ví, že všechny převratné objevy přišly nečekaně a překvapivě a pak teprve byly využity lidstvem. Ví, že technický pokrok se vyvíjí podle těchto zákonitostí, že vědecké objevy nejde nadirigovat dopředu žádnými nevzdělanými byrokraty. Tak tomu bylo v celém  dosavadním vývoji lidstva. Ani neuvěřitelné bohatství nepomohlo faraonům k vynálezu moderních technologií při stavbě pyramid. Až přijde někdo s revolučním modelem finančně dostupných aut jezdících bez spalovacího motoru, pak jistě dá lidstvo těmto autům přednost, ale nejde to dirigovat obráceně a ještě k tomu v tak krátké době. 

Taková pyšná iracionální a ekonomiku ničící direktiva jakou je nynější ekologický balíček EU by v každém národním státě vedla k manifestacím a k pádům vlády. V EU se to ale bohužel tak asi nevyvine, protože si dala již desítky let práci s tím, aby slovo národ a vlastenecké cítění ze slovníku současné evropské generace vymizelo jako slovo nanejvýš opovrženíhodné a obyvatelstvo EU se začalo chovat již jako nevzdělané stádo poslušných vystrašených ovcí. Covidová hysterie to potvrdila naprosto jasně. Bohužel.

Tím ovšem nechci říci, abychom se nesnažili postavit těmto nudícím se nevzdělaným úředníkům z Bruselu. Minimum toho co můžeme v blížících se volbách udělat je, abychom volili do parlamentu politiky, kteří nebojácně EU kritizují a to nejen za tento poslední nesmysl, který ostatně po okurkové sezóně doufám vyšumí, ale konzistentně po celou dobu co jsou v politice. Politiky, kteří volají po okamžitém referendu o vystoupení z tohoto nebezpečného uskupení.

Vím, že vystoupení z EU by přineslo na čas prudký pokles životní úrovně, ale na čas. Zatímco setrvání v ní ho bude přinášet sice pozvolna, ale o to nebezpečněji. Po čase se z poklesu země sebere jako se sbrala i z hrozivějších válek . Bude však bez nebezpečných přistěhovalců, bez nesmyslných -izmů šířených pod pohrůžkami z EU. Prostě se vrátí do normálního života. Děti si budou vážit rodičů, učitelů a starších lidí. Vlastenectví přestane být sprostým slovem. Do slovníku se vrátí slovo láska mezi mužem a ženou místo neustálého debatování o nejrůznějších sexuálních odchylkách. A především se vrátí slovo pokora před Bohem, který přírodu jako jediný je schopen nejen stvořit, ale i ovládat změny v ní.

Kdyby se bývala tato pokora a úcta k Bohu nevytratila padesáti lety života v nevzdělaných a o to pyšnějších diktaturách, nedopadlo by to s evropskou křesťanskou kulturou tak jako je tomu dosud. Pyšné touhy o změně planety obyčejnými smrtelníky by nikoho ani nenapadly, protože by znal z bible pohled Krista na pýchu jako na vážný hřích, za který každého stihne trest Boží. Vzpomínám jak jsem se zalekla, že při tvorbě ústavy EU, zvané pokrytecky pouhou Lisabonskou smlouvou, nesměl být do ní dán kříž jako symbol naší evropské křesťanské kultury. Ano zalekla, že to s Evropou dobře nedopadne. Že  tím, že EU zavrhuje Boha bude stejně diktátorská a pyšná jako předchozí diktatury. A to jsem ještě nevěděla co za zvrácenosti se začne na nás valit ohledně rodiny, sexu a nejrůznějších euroizmů. Snad nejlépe vše vyjádřil profesor Milan Knížák na své poslední výstavě o tom, jak si představuje budoucí obyvatele EU - viz přiložené obrázky.

Číst 9409 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 271 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %