Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Pandemie přišla a jednou odejde, ale ve zdravotnictví nám zůstanou vážné problémy trvale Doporučený

Autor článku se svými vnoučaty Autor článku se svými vnoučaty archiv autora

V současné době prudce narůstají čísla nakažených lidí v celé republice. Mnozí se mne táží, jaké řešení bych navrhl, aby se nákaza zastavila. Řešení ponechám na odbornících, i když jsou mezi nimi rozpory. Někteří dokonce tvrdí, že jde o umělý problém. Doufám, že jak pandemie přišla, tak zase  odejde. Ovšem ve zdravotnictví nám zůstávají problémy trvalé. Sedmdesátiletý dentista z města u hranic, mi pověděl, že nemůže odejít na zasloužený odpočinek, protože zubaři v příhraničních oblastech nejsou. Dětská lékařka, také v důchodovém věku, mi pověděla v podstatě totéž. A řekla kde jsou zakopány kořeny tohoto stavu. Ve vládě v letech 2006-2009, kde byla ODS společně s KDU-ČSL a stranou Zelených, se začalo šetřit na zdravotnictví. Mimochodem tehdy naše strana proti takovémuto šetření protestovala (tehdy jsme se jmenovali Suverenita – Strana zdravého rozumu).

Namítnete, že to je minulost, ale jak bych to řešil nyní. Podívejte se, u nás adepti lékařství studují zadarmo, to jest za peníze daňových poplatníků, právě těch daňových poplatníků, kteří se jako mladí rodiče setkávají s nedostatkem dětských lékařů u nich v regionu, či vlastně všech, kterým chybí zubaři a vůbec lékaři. Měla by být povinnost pro mladé lékaře po atestaci nastoupit na cca 5 let tam, kde je jich třeba. V televizní debatě, když jeden diskutující toto navrhoval, poslanec, který je zároveň lídr jedné parlamentní strany se rozčílil, že by to byly jakoby nucené práce.

Jenže, uvědomme si, že studium lékařství stojí třeba v USA i jinde velmi velké peníze. Když si studium sám platíš, jdi třeba pracovat i do tramtárie. Prostě se ukázalo, že dobrovolně se málokdo po studiu vydá do příhraničních oblastí, i když mu obec připraví ordinaci a skvělé podmínky, když může za pětinásobek peněz pracovat třeba v Německu. (A není to problém jen příhraničí, Vysočina je na tom stejně a jistě i další kraje mimo velká města - pozn. redakce Fragmenty). Myslím si, že by bylo docela dobré to, co fungovalo v minulosti, zákonem ošetřit tak, aby to fungovalo i nyní. Vím, že to je velmi odvážné řešení. Tento můj návrh není ale politický a stranický jako za komunismu, ale díky zabezpečení zdraví lidí . A zdraví stojí nade vším, to je nutné zajistit v celé republice.

Strany a hnutí, jejichž poslanci a zastupitelé už jsou na svých postech desetiletí, i když často za různé, v různou dobu úspěšné subjekty, nikdy nic pro obyčejné lidi v tomto směru nedělají, protože se jim to zdá být odvážné. Hlavně nevybočovat a získat jako slušňáci hlasy ve volbách.  Chlapi, co byli na vojně to znají, když budeš neviditelný, přežiješ. A oni přežít chtějí, až do důchodu, pěkně ve vyhřátých křeslech. Nejlépe ve všech křeslech najednou.

Rovněž tak se nikdo neohlíží na práva seniorů.

Upozornil jsem na možnou diskriminaci seniorů v připravovaném silničním zákoně. V Praze se cca před rokem v diskuzi na magistrátu o novelizaci silničního zákona, objevil návrh, že by senioři mohli využívat pouze 6 trestných bodů a pak by jim byl odebrán řidičský průkaz, namísto 12 bodů, pro ostatní věkové skupiny. Mně se podařilo hned v zárodku svými články na tuto do nebe volající diskriminaci upozornit a naštěstí od toho bylo upuštěno.

Jsem též zastáncem toho, že nejenom hmotné statky jsou pro život seniora a seniorky směrodatné, ale i určitá pohoda vyplývající z poslechu písniček v českém jazyce, které se pomalu ale jistě z vysílání rádií a televizí vytrácejí, a jedna televize, kde se vysílalo jenom česky a slovensky, byla na čas úplně vypnuta. V této těžké době, kdy se senioři nebudou moci setkávat se svými blízkými, je třeba myslet i na jejich duševní pohodu. Je třeba se prostě domluvit.

Jsme ROZUMNÍ – Petr Hannig – za spravedlnost a životní jistoty (máme v celé republice volební číslo 82, čili je to skoro všude ten poslední volební lístek).

O spravedlnost a životní jistoty, tedy i o zdraví, jde v první řadě!

Číst 4765 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v ZDRAVÍ

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %