Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

IVK zve na představení varovné knihy Sebedestrukce západu Doporučený

  • čtvrtek, lis 09 2023
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Mimořádně exaktní kniha Sebedestrukce západu II. varuje  před  ničením tisícileté křesťanské kultury a normálního života nejen v naší zemi, ale na celé planetě. Jestli se nezastaví šílení vlád, tak je již opravdu normálnímu životu na naší zemi konec! Mimořádně exaktní kniha Sebedestrukce západu II. varuje před ničením tisícileté křesťanské kultury a normálního života nejen v naší zemi, ale na celé planetě. Jestli se nezastaví šílení vlád, tak je již opravdu normálnímu životu na naší zemi konec!

Již jsme si zvykli, že Institut Václava Klause ulehčuje práci budoucím historikům tím, že vydává velmi hodnotné knihy popisující současný stav doby, v níž žijeme. Navíc knihy, které jsou plny nejen popisu  současna, ale i varovných předpovědí do budoucna. Již nyní můžeme při  jejich zpětném listování  konstatovat, že většinu toho, před čím nás v Knihách již před desítkami let jejich autoři varovali, se bohužel plní a mnohé takřka nenávratně splnilo.  Když vyšla před třemi lety kniha Sebedestrukce Západu, měli jistě mnozí čtenáři podobný pocit jako já, že v ní  již je vše shrnuto a už nebude  k tomu co dodat. Jak jsme se mýlili! Letošní, již 66. kniha Václava Klause a jeho kolektivu, Sebedestrukce Západu II. je plná velice hodnotných a nových informací a to nejen pro ekonomy, ale i filosofy, vědce a vysokoškolské profesory. Jsou v ní jasně a bez obalu uvedeny výstižné, klasicky klausovské definice, definice platící pro současnou velice neblahou dobu.

Současnou společnost, v níž lidé požadují stále víc a víc peněz a blahobytu bez zvyšování pracovního výkonu, nazývá Václav Klaus trefným pojmem "Nároková společnost". Má pravdu, že nejde do nekonečna jenom něco požadovat od státu, že někdo musí do rozpočtu přispívat. Politici neznalí makroekonomiky státu to řeší stále větším přerozdělováním, což způsobuje stále větší vliv státu na naše, před 30 lety na chvíli svobodné, životy. Politikům bez vlastní vize to vyhovuje, ale lidé si neuvědomují, že dary (dotace), které si na politicích vykřičí pro nejrůznější agentury, kterým říkají pokrytecky neziskovky, a na podobné nevýdělečné podniky, vedou sice ke chvilkovému vzestupu bohatství jejich vedení, ale také ke stále většímu vliv státu na to, na co musí darované peníze využít a tím ke ztrátě svobodného rozhodování, což je vede čím dál rychleji k návratu před devadesátá léta minulého století. A  kniha varuje, že samodestrukce Západu nejen probíhá, ale vede již prudce k jeho rychlému pádu tím, jak společnost přijímá bez odporu všechny nenormálnosti a všechny nebezpečné -izmy svých současných vůdců.  

 Před tímto trendem nástupu nárokové společnosti důrazně varuje Václav Klaus naprosto jasně bez obalu:

  1. Svět založený na takto postavených "neziskovkách",  požadujících stále větší peníze od státu bez výkonu, nemůže existovat do nekonečna.
  2. Peníze je nutné vydělávat, ne pouze přerozdělovat bez omezení. 
  3. Přerozdělování = zkorumpování a vede ke ztrátě elementární pokory, odmítá slušnost a vše je dovoleno. 
  4. A toto vše nakonec vede ke snaze vlád zbavit se normálnosti. Pád se tím prudce zrychluje.

Ano,  vlády se snaží odvést zájem společnosti  od své neschopnosti vládnout k těmto nebezpečným a mnohdy až nemorálním a zrůdným věcem. O snaze našeho premiéra svádět neschopnost rozjet postkovidovou ekonomiku k normálu,  jako to činí rozumní  premiéři v ostatních zemích, na války kolem nás, netřeba mluvit. To už snad každý ví.

V knize jsou ale i skvělé kapitoly plné čísel a faktů nejen od ekonomů a politických ideologů (Ladislav Jakl, Ivo Strejček), ale i od filosofů (Michal Semín), právníků (Tomáš Břicháček), profesorů na vysokých školách (Pavel Ryska). O výkonném řediteli  IVK  historikovi a arabistovi Jiřím Weiglovi netřeba hovořit, od něj se vždy přímo čeká článek nabitý informacemi. 

Představení knihy Sebedestrukce Západu II. poběhne ve středu 15. listopadu 2023 v 17.00 hodin v Grand Hotelu International v Dejvicích (Koulova 1501/15, Praha 6). 

Akci pořádá Institut Václava Klause a vystoupí na ní autoři knihy Václav Klaus, Jiří Weigl, Ivo Strejček a Ladislav Jakl. A musím ještě upozornit, že obálku knihy, vyjadřující několika tahy štětce její obsah, vytvořil nejvýraznější umělec současné doby, prof. Milan Knížák. 

Knihu bude možné si zakoupit na místě nebo si ji můžete objednat v e-shopu IVK: https://www.institutvk.cz/publikace/1/publikace-ivk-c-70-vaclav-klaus-a-kol-sebedestrukce-zapadu-20-pad-zrychluje.html. Opravdu souhrn faktů v knize uvedený o stavu světové, a bohužel i naší, společnosti stojí za to znát. Já osobně jsem ji četla jedním dechem a byla jsem překvapena kolik podrobností o všem neznám a to i přesto, že jsou to problémy, o nichž denně slyšíme a čteme v médiích a dokonce o nich i sami píšeme. Každá jednotlivá část knihy by vydala na samostatnou knihu. Proto vřele doporučuji přijít na její křest a mít ji ve své knihovně po ruce vždy když o některém problému uslyšíme v neúplné a tím zkreslené verzi v našich médiích. 

© Kulturní komise ČR, 9.11.2023

Číst 427 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
Zveřejněno v SVĚT

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 272 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %