Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Diktátor Zelenskij kopíruje Stalina Doporučený

  • sobota, pro 31 2022
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Chrám sv. Michala v Kyjevě Chrám sv. Michala v Kyjevě Co se stane s těmito chrámy? A co s věřícími! Chce opakovat prezident Zelenskij Stalinovy kroky?

Volodymir Zelenskij pronesl projevv němž mj. oznámil zákaz pravoslavné církve na Ukrajině se zdůvodněním, že  „Na světě není takové zlato pro kříže, které by mohly zablokovat morální rez z vazeb s teroristickým státem“   Byla jsem ohromena. podobou věc si dovolil jen Stalin v SSSR. Pak jsem si vzpomněla na můj rozhovor o Evropské unii s J. J. Hansem Adamem, vládnoucím knížetem Lichtenštejnska, v němž mj. uvedl, že každá říše, která se zřekla Boha, vždy v dějinách zanikla a zanikne i nyní. Takže jsem se v duchu zaradovala, že tento diktát bezbožného diktátora Zelenského přivede k ukončení bojů a k návratu Ukrajiny do normálního života. Stejně jako se to stalo Stalinovi s jeho Říší zla s pobořenými kostely. Pak ale mi došlo, že zánik těchto uskupení vždy trval desítky a mnohdy stovky let. A přepadl mne úlek nad tím,  co si počnou věřící Ukrajinci, když nebudou moci nalézt útěchu v pro ně tak hrozné době už ani v kostele. Jak budou pohřbívat bez kněze své syny padlé ve zbytečných bojích a konat mše svaté za ně. Jak budou křtít své děti, protože pocit a strach z toho, že pokud se jim něco stane, zemřou bez možnosti přijít do ráje, je pro věřící hrozný. Pro věřící lidi je život bez Boha nemyslitelný. Zelenskij jim ve své pýše vzal poslední oporu v možnosti prosit Boha za pomoc v té hrozné spoušti, do níž je uvrhl svou neústupností. Ukazuje to na jeho obrovskou bezohlednost vůči lidem, kteří mu věřili a dali mu ve své naivitě moc nad svými životy.

Tohle může provést jen člověk pyšný a bezohledný, který vůbec nemyslí na ostatní lidi. Nevžije se do jejich bolesti a ještě jim ji zmnohonásobí nic neřešícím rozkazem. Jestli jsem ještě dosud omlouvala některé jeho kroky volající po zbraních a vedoucí tím k prodlužování bojů namísto aby tlačil na možnost dohodnout mír a zamezit tak mnoha tragédiím, pak tentokrát dávám za pravdu profesoru Martinu Konvičkovi, který projev Zelenského komentoval slovy: "Že borec fýreruje na plný plyn, to dávno víme, ale všimněte si té vlajky EU nad předsednickým stolem. Myslí si ten borec, že je místodržící EU pro Kyjev, nebo naopak fýrer EU, t.č. v kyjevském předsunutém sídle?

A to ještě ke všemu na  mne volá od vedlejšího počítače manžel, že právě čte, že dnes zemřel nejvzdělanější intelektuál katolické církve námi tak obdivovaný svatý otec Benedikt XVI. Po jeho rezignaci, k níž ho v roce 2013 dohnaly útoky zejména německých biskupů, jsem psala článek s názvem "Konec jedné epochy". Nyní mne nenapadá nic výstižnějšího. Dnes se k psaní nekrologu za tohoto neuvěřitelného člověka již nedostanu, protože se musím věnovat rodině, neboť je Silvestr a nechci poslední den roku kazit svým smutkem.  

Přeji tedy raději všem hezký Silvestr a ráda bych popřála i hodně štěstí v novém roce. Po výše uvedených zprávách ze světa, o domácích nemluvě, mi to ale připadá jako výsměch. Moc ráda bych se pletla! Takže končím jen přáním: Žehnej Vám všem Bůh.

© Kulturní komise ČR, z.s., 2022

Číst 424 krát
Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 240 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %