Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Jednou z priorit nové vlády musí být hledání kompromisu ohledně důchodové reformy Doporučený

Jan Skopeček přednáší na semináři IVK "25 let české pravice" Jan Skopeček přednáší na semináři IVK "25 let české pravice" Snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty

Dnes končí Potůčkova důchodová komise. Žádný smutek z jejího konce ale cítit nemusíme. Pracovala na politickou objednávku Sobotkovy vlády a jejím jediným cílem bylo poskytnout končící vládě ČSSD, ANO a KDU-ČSL alibi ke zrušení penzijní reformy zavedené Nečasovou vládou. To se bohužel podařilo, aniž by Sobotkova vláda a Potůčkova komise přišly s jakýmkoliv alternativním návrhem, co dělat s dlouhodobě neudržitelným systémem penzí. V tomto směru bych čekal tiché rozpuštění Potůčkovy komise a snahu na svoje selhání neupozorňovat, nikoliv pořádat na závěr promarněného období tiskovou konferenci.Kdo by čekal, že výsledkem tří a půl leté práce Potůčkovy komise bude propracovaný dokument s různými variantami řešení důchodového systému, ten by se šeredně spletl. Místo toho máme k dispozici pouze několik dílčích parametrických změn, které neřeší systémový problém dlouhodobě neufinancovatelného průběžného důchodového systému. Je to stejné, jako kdyby hrozil pád domu kvůli narušené statice a jeho majitel řešil pouze to, zda vymění dřevěná okna za plastová. 

 Mnozí levicoví politici si stejně jako Potůčkova komise myslí, že žádné změny v důchodovém systému nejsou potřeba, protože se poslední roky zlepšuje bilance důchodového účtu. To je však velmi krátkozraké. To, že se v okamžiku mimořádně dobrých hospodářských výsledků nenacházíme v hlubokém deficitu, ještě neznamená, že je celý systém dlouhodobě udržitelný. Jakmile se ekonomice přestane dařit, důchodový systém se opět vrátí ke schodkům kolem 50 mld. Kč ročně, a přitom neumožní navyšování důchodů. Takováto budoucnost je pro ODS nepřijatelná, a proto trváme na nutnosti dlouhodobého řešení penzijního systému. Ať už vznikne jakákoliv vláda, jednou z priorit musí být i hledání kompromisu ohledně důchodové reformy u co nejvíce subjektů zastoupených v Poslanecké sněmovně. ODS bude připravena přispět k nalezení řešení udržitelnosti penzijního systému i pro další generace.

Číst 22527 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 258 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %