Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Fialova vláda v roce 2022 ohlásila konec povinných biopaliv, stal se opak Doporučený

  • čtvrtek, úno 08 2024
  • Napsal(a)  IVANA HASLINGEROVÁ, šéfredaktorka revue Fragmenty
Žebráci před supermarkety již podle Olomouckého deníku  kradou lidem z rukou  nákupy.  Žebráci před supermarkety již podle Olomouckého deníku kradou lidem z rukou nákupy. foto převzato z Olomouckého deníku

Lihu je od nového roku v benzinu dvakrát tolik. Přimíchávání biopaliv do nafty a benzinu navíc zdražuje klasické pohonné hmoty a znehodnocuje. motory aut.  Navíc je jasné, že biopaliva životnímu prostředí více škodí, než prospívají. Pěstování stále téže kultury na jejich výrobu místo čtyřkolového, staletím ověřeného systému, znehodnotilo půdu a ničí spodní vody díky nepropustnému vyschlému povrchu polí po němž déšt stéká do potoků a řek. Ne-li na zahrádky a do vesnic. Vláda počátkem března 2022 avizovala zastavení přimíchávání, ale ve skutečnosti byla zrušena jen jedna část povinnosti, kterou distributoři pohonných hmot mají. Hned za škrtnutým paragrafem totiž v zákoně na ochranu ovzduší následuje další, který jim ukládá povinnost snižovat emise skleníkových plynů o šest procent oproti roku 2010, a to bez biopaliv nejde a v lednu 2024 se situace ještě zhoršila. Většina čerpacích stanic začala na místo benzinu E5 obsahující jen 5 % biosložky prodávat benzin E10, který obsahuje biosložky 2x tolik. E10 poškozuje většinu automobilů vyrobených před rokem 2005. A právě tato auta patří penzistům a lidem, kteří si na ně šetřili na penzi. Co ještě si premiér vymyslí, aby se důchodců zbavil a mohl mandatorní výdajě, z nichž je platí, použít na svá bohulibá konání?!

Když si vzpomenu jak právě tito lidé volili kdysi ODS, aby měly jejich děti (dne ve stáří pana prmiér) lepší život než oni za komunismu, bylo by to k smíchu, ale je to k pláči. Takto bezohlednou vládu jsme opravdu ještě po listopadu 1989 nezažili. A co je nejsmutnější, že lidé si ty dvě ODS pletou a přestali věřit na pravicovou politiku. To jediné se současné vládě povedlo skvěle. 

© Kulturní komise ČR 12.2.2024 

Číst 523 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %