Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Pokud EU zmírní všeničící regulace, napravuje pouze zlo, které způsobila Doporučený

  • úterý, dub 09 2024
  • Napsal(a)  MARKÉTA MALÁ
Z hlubokých lesů Vysočiny ČR zbývají tu a tam alespoň podobné trosky, jinde jsou kopce pařezů zarostlé trávou. Vlhko a podzemni vody s potoky jsou pryč... Děs, děs, děs! Z hlubokých lesů Vysočiny ČR zbývají tu a tam alespoň podobné trosky, jinde jsou kopce pařezů zarostlé trávou. Vlhko a podzemni vody s potoky jsou pryč... Děs, děs, děs! snímek Ivana Haslingerová, šéfredaktorka revue Fragmenty

"EU střízliví a hledá peníze. Fáze nejtvrdších zelených regulací končí", píše v ECHU 24 Markéta Malá. Má možná pravdu, ale co má také před volbami do Evropského pseudoparlamentu dělat EU jiného když kvůli její zelené politice pánů Bursíků, paní Merkelových, Jourových a Layenových jsou zničené tisícileté hluboké lesy a pole jsou vyžilé se škraloupy jílovité kaše na povrchu, která nepropouští pořádně vzduch ani vodu pro půdní bakterie, o nichž jsme se už ve škole učili, že jsou kuchařkami půdy. Proto naši předkové po staletí věděli, že se musí zachovávat čtyřletý polní systém a střídat v něm plodiny tak, aby jedna po druhé ponechávala a vytvářela dobrou půdu pro následující plodinu. Nikdo kdo jen žil chvíli na vesnicích by nesel na pole po dlouhá desetiletí stále touž monokulturu. A to dokonce bez hnojení po vybití stád skotu. Už vůbec nehovořím o tom, že by místo obilí, brambor, máku či lnu pěstoval na zemědělské půdě benzin. Dobré katalyzátory a chytří chemici by jistě zmírnili dopad kouře z aut. Nehlede k tomu, že kdybychom dostavěli již konečně po třiceti letech Temelín a měli přebytky levné elektřiny doma a ne v Lipsku, jistě by postupě lidé  přecházeli na jiná čistčí auta.

Od nepaměti  každý lovec mamutů zajásal když objevil že pole jsou od toho aby mu dávala plodiny a obilí k jídlu. Ani pračlověk doby kamenné by tak "vědecky" jako Bursíci neuvažoval. Pamatuji na velkou konferenci, na níž varovali na pražském paláci Žofín europoslanci Klausovy ODS před hrozícím příkazem EU, že jen 4%  našich obyvatel má zůstat pracovat v zemědělství. Ale co by neudělal tehdejší premiér Špidla aby se nestal oblíbeným EU politikem. Namísto aby pomáhal našim zemědělcům a prosazoval,  aby jim EU neposkytovala k tomu všemu jen 25 % zemědělských dotací zatímco Francie si vykčičela 100%, o Německu nemluvě. Takovou konferenci při výrobě zemědělských produktů nemohli naši zemědělci ustát. jeden pán ze Šumavy) bědoval, že si zřidil po pádu komunismu výrobu jogurtů, ale a při 100%  dotacích na jogurty ze zahraničí ani při sebevětší námaze nemůže výrobu ustát a musí mlékárnu zavřít. Vše bylo marné. Vybila se stáda skotu i když rozumní politici i venkované volali na poplach a varovali pana Luxe, že vybít skot je něco jiného než vybít drůbežárnu, kterou před vstupem do politiky vedl. Tam že nestačí nasadit vajíčka a chov slepic se rychle na jaře obnoví jako v jeho drůbežárně, kterou před vstupem do politiky řídil. 

Zemědělskou půdu snad půjde ještě obnovit, pokud ji nepokryjí lány fotovoltajek. Ale lesy už nikdo nejméně po 2 generace neuvidí plné vonícího mechu, hub a nádherných smrků, modřínů a buků a bublajících potůčkú. Po nástupu Martina Bursíka do čela ministerstavživotního prostředí v roce 2005 a zavedení jeho tragického zákona o ochranných zónách, který vedl k vybudování Manhattanu pro kůrovce na Šumavě, a z nich se šířících i do hlubokých lesů naší celé země.  po lesích zbyly lány pařezů zarostlých vysoukou trávou. Nejdou ani sekat na seno, prostě zmar kolem dokola. Slesy zmizely zdroje podzemní vody, vše je již na jaře vysušené. Vichřice nebývalé síly prolétají zkrz naši vypaehlou zemí. Nepomohlo množství varování ekonomů, plačícícch lesníků. Ano viděla jsem  na vlastní oči jak bědovali chlapy jako hory a  tekly jim z očí slzy při pohledu, na pahýly stromů spapaných Bursíkovými broučky a oni nemohli zakročit. Vidina odměn z Bruselu byla pro politiky silnější než cokoliv.

Prezident republiky Václav Klaus tehdy, a vlastně dosud, jediný burcoval na poplach,  psal knihy,  svolával mnoho protestních konferencí proti "politice" nevzdělaných zelených  děcek s bubínky. Na jeho dotaz k ministru životního prostředí Bursíkovi, zda je si jistý, že jeho broučci na Šumavě umí číst, když jim věší po lesích cedulky do jaké zóny mohou létat a jinam ne, se Bursík jen povzneseně a shovívavě ušklíbl. Vidím to jako dnes před ošima. Věděl, že jeho zákon na vybudování Šumavského Manhatanu pro jeho milované broučky stejně vstoupív roce 2006 v platnost, protože premiér Mirek Topolánek trne, že jinak Bursíkovi vzdělaní zelení ekologisté opustí vládu a pro to, aby se udržel ve funkci premiéra schválí cokoliv.

Takže i kdyby se stal po volbách do EP ten zázrak o němž píše paní malá a EU nám přestane ničit svými nesmysly přírodu, tak mějme vždy na paměti, že ji před tím ona svými úděly zničila a jen se snaží tu spoušť alespoň trochu zmírnit, aby jí občané nerozpustili a nevrátili se zpět do života, jaký měli před jejím vzpupným politickým diktátem. A ještě také prosím vždysi pamatujme, že jsme do EU vstupovali za doby, kdy sebevražedný Zelený úděl prosazovaný nevzdělanými a mocichtivými úředníky z Bruselu neexistoval. Evropské hospodářské společenství (EHS) bylo dobře řízené a členství v něm  výhodné. Bylo proto dobré stát se jeho členem. Toto politické řádění nastalo až později, kdy se Německo, Francioe a několik s nimi souhlasících států rozhodlo udělat z EHS jeden jediný evropský superstát a diktátorsky ho řídit z Bruselu. 

© Kulturní komise České republiky, z.s. 13.4.2024

Číst 364 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %