Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Prezident Zeman se zúčastní slavnostní bohoslužby k uctění památky patrona země české sv. Václava ve Staré Boleslavi Doporučený

Prezident Miloš Zeman a J. Em. Dominik kardinál Duka, OP, arcibiskup pražský a primas český Prezident Miloš Zeman a J. Em. Dominik kardinál Duka, OP, arcibiskup pražský a primas český snímek christnet.cz

Prezident republiky Miloš Zeman se zúčastní, na pozvání J. Em. Dominika kardinála Duky, arcibiskupa pražského a primase českého, v den svátku sv. Václava ve středu 28. září 2016 slavnostní bohoslužby na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi. Prezident republiky se této slavnosti zúčastní ve svém funkčním období poprvé a na závěr bohoslužby pronese krátký pozdrav.

 

Při psaní této zprávy z Hradu se mi vybavily slavnostní bohoslužby ve Staré Boleslavi v dobách kdy byl na Hradě Václav Klaus. Kázání pana kardinála a projevy Václava Klause burcující k národní hrdosti a lásce k vlasti, jsou dodnes nezapomenutelné.

 Jako primas český navazuje pan kardinál Duka na řadu svých předchůdců, kteří patřili k vynikajícím osobnostem své doby a jejichž jména se stala součástí naší národní historie. 

Rozhodnutí papeže Benedikta XVI. jmenovat právě Dominika Duku kardinálem vnímal předchůdce prezidenta Zemana Václav Klaus jako potvrzení významu přínosu českých katolíků k úsilí církve o hájení základních křesťanských hodnot v dnešním světě a jako důležitý krok, který naznačoval jeho postoj k nynějšímu i budoucímu směřování vývoje církve.  

V České republice patří kardinál Duka podle slov prezidenta Klause k důležitým představitelům veřejného života, jejichž hlas je nepostradatelný v diskuzi nad tématy, které se týkají naší společnosti. K představitelům veřejného života jehož hlas je sice dobře slyšet, ale měl by být slyšet ještě víc. 

Je proto potěšitelné, že se i prezident Zeman rozhodl pokračovat v tradici účasti na slavnostní bohoslužbě k uctění patroba české země svatého Václava. Svou účastí podtrhne pan prezident Zeman skutečnost, že vědomí kontinuity a dějinné zodpovědnosti by mělo patřit k veřejnému působení a mělo by také být součástí obecného chápání a náhledu veřejnosti. Je to od něj důstojné státnické gesto za nějž mu patří úcta.

Zejména v současné době, kdy hrozí islamizace Evropy v důsledku nezpodpovědné politiky bruselských úředníků pod vedením německé kancléřky Merkelové je hlas představitele nejsilnější křesťanské církve u nás J. Em. Dominika kardinála Duky potřeba slyšet velice silně. 

Ať oběma pánům žehná Bůh v jejich boji za zachování křesťanských tradic a morálky našeho národa.

Číst 9387 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 262 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %