Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Bezprecedentní, nekulturní a barbarský akt Lídlu je útokem na kulturní dědictví celého lidstva Doporučený

Umazání křížů nad starobylými řeckými chrámy je podle primase českého Dominika kardinála Duky útokem na kulturní dědictví celého lidstva Umazání křížů nad starobylými řeckými chrámy je podle primase českého Dominika kardinála Duky útokem na kulturní dědictví celého lidstva

Pokud projíždíme některou z bývalých zemí západní Evropy, s hrůzou pozorujeme mnoho nových mešit a stále víc podivných černých zahalených hostů německé kancléřky Merkelové. Nedávno se vrátila známá inženýrka z Paříže a říkala, že se bála chodit po černém pařížském Champs-Élysées. O vděku muslimů za poskytnutí pobytu v podobě hromadných vražd bezbranných občanů nemluvě. I přes halasná pokrytecká prohlášení bruselských elit, že se vraždících muslimů nebojíme, skutky je usvědčují z opaku. Brusel se bojí muslimů už tak, že  místo vánočního stromu vztyčil kdysi jakousi kostkovou konstrukci, kterou Bruselané překřtili na lékárnu, posléze zase vánoční strom z  talířů a poté strom nevztyčili vůbec.

Když jsme o podobných excesech psali, (PRAHA SE BOJÍ ROZSVÍTIT KVŮLI MUSLIMŮM VÁNOČNÍ STROM ZA PŘÍTOMNOSTI PRAŽANŮ,) občané nevěřili, že toto patolízalství vůči jiným kulturám může přijít i k nám a nazývali nás xenofoby či klerofašisty patřícími na hranice. A je to tady. Vše co se děje za našimi hranicemi přichází postupně k nám. I naši politici se již bojí. Nejen vzhledem k bezpečnostním rizikům nebyl tradiční Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze rozsvícen za přítomnosti občanů, ale bez nich v noci, aby jim hosté paní Merkelové neublížili.

Brusel se bojí muslimů už tak, že letos strom nevztyčí vůbec. Vztyčili jakousi kostkovou konstrukci, kterou Bruselané překřtili na lékárnu. Loni zase byl z talířů.  

Nikdo z politiků nenašel v sobě tolik odvahy, aby se ohradil proti opravdu bezprecedentní, ubohé a zbabělé cenzuře na letácích Lidlu, který ze strachu z bruselských diktátorů zbaběle vymazal na svých letácích kříže z kupolí chrámů na starobylém řeckém ostrově Santorius. Kde jsou zástupci lidovců, kteří se tváří před voliči navenek tak zbožně? To se opravdu tak bojí Bruselu nebo již se ani mezi nimi nenajde katolík, který by se nad nekulturním a bezbožným činem Lidlu pozastavil? 

Dopis řeckému velvyslanci v kauze umazaných křížů

Je velkým štěstím pro naši zem, že v čele naší největší církve katolické stojí neohrožený čestný muž Dominik kardinál Duka OP, arcibiskup pražský, primas český a předseda ČBK, který  nalezl odvahu se veřejně připojit ke společenské nevoli, kterou vzbudil reklamní leták na produkty prodejen LIDL s vyretušovanými kříži z kopulí ortodoxních chrámů.

V otevřeném níže uvedeném dopise velvyslanci Řecké republiky v ČR Jeho Excelenci Efthymiosi Efthymiadesi vyjádřil primas český Dominik kardinál Duka pohoršení nad tímto nekulturním a barbarskýcm činem, který je podle něho útokem na kulturní dědictví celého lidstva.  

Vydavatel Fragmentů, Kulturní komise ČR plně odsuzuje jednání uvedeného obchodního řetězce a plně se staví za postoj české Katolické církve representované pražským arcibiskupem Dukou. 

Dopis řeckému velvyslanci v kauze umazaných křížů  D                            

Vaše Excelence, 

            dovolte mi, abych se připojil k těm, kdo vyjadřují Vaší zemi sympatie v souvislosti s akcí obchodního řetězce Lidl, který na svých letácích údajně z důvodů náboženské různorodosti a politické korektnosti odstranil kříže nad známými kostely na řeckém ostrově Santorini.

            Považuji něco podobného za bezprecedentní a nekulturní akt. Přestože se představitelé tohoto obchodního řetězce po vyjádření odporu tisíců lidí v celé Evropě omluvili, nezbavím se hořké chuti z toho, v jakém světě žijeme.

            Vím, že zvláště ve Vaší zemi, kde naprostá většina obyvatel jsou praktikujícími ortodoxními křesťany, je něco podobného nekulturním a barbarským činem. Zatím jde „jen“ o falšování fotografií, ale jsou zde obavy, že zakrátko může odejít k odstraňování skutečných křížů i z kostelů.

            Naše evropská civilizace je tvořena několika kořeny, řecká demokracie a filozofie je jedním z těch nejdůležitějších. Jejich neznalost, ignorování a potlačování jejich vnějšího výrazu svědčí o prioritách, které mají někteří obchodníci.

            Prosím proto, abyste přijal těchto pár řádků jako výraz podpory Vaší krásné zemi a také jako výraz odporu před falšováním dějin a útokem na kulturní dědictví celého lidstva.

Srdečně zdraví a žehná,
Dominik kardinál Duka OP
arcibiskup pražský, primas český a předseda ČBK

Číst 9167 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 272 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %