Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Kardinál Duka zve k Modlitbám za národ do Svatováclavské kaple Doporučený

J. Em. Dominik kardinál Duka, OP, arcibiskup pražský a primas Český zve občany do památné Svatováclavské kaple v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha k Modlitbě za národ J. Em. Dominik kardinál Duka, OP, arcibiskup pražský a primas Český zve občany do památné Svatováclavské kaple v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha k Modlitbě za národ snímek Ivana Haslingerová, revue Fragmenty

Jeho Eminence Dominik  kardinál Duka OP žehná a povzbuzuje všechny občany, kterým není osud našeho národa lhostejný, aby vytrvali v boji za jeho existenci, a zve je každého 28. dne v měsíci v 16.15  hodin na Modlitby za národ do Svatováclavské kaple v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha ke hrobu patrona naší země sv. Václava.  Po modlitbách přejdou za zpěvu chorálu V zemi věrných Čechů do baziliky sv. Jiří k hrobu jeho babičky sv. Ludmily, kde se budou modlit Modlitbu za náš národ. Nejbližší již 64. modlitba se bude konat 28.  ledna 2022. Vydavatel naší revue Kulturní komise ČR, z.s. se za tento počin pana kardinála Duky plně staví, a prosí všechny občany, i nevěřící, kterým není osud naší země lhostejný, aby  přišli otce kardinála podpořit v této mimořádné bohulibé službě naší zemi. Prosím, přijďte všichni, kterým není osud naší vlasti lhostejný, do památné Svatováclavské kaple pronést modlitbu za svou zem, dokud ještě existuje.

První Modlitba za národ proběhla před volbami v říjnu 2013Iniciátorkou byla setra Dominika J. Bohušová z Arcibiskupství pražského, která našemu listu sdělila: "Přiznám se, že situace kolem voleb mne nadzvedla. Nechtěla jsem stát bokem a pro náš národ nic nedělat. Pevně věřím, že upřímná modlitba ve Svatováclavské kapli pomáhá. Mně osobně již několikrát při modlitbách v této kapli Bůh vyslyšel.  Nehledě na to, že člověk po modlitbě v ní nabude velkou sílu. Proto jsem se rozhodla uspořádat na tomto posvátném místě modlitbu za národ, abych tuto sílu mohla načerpat  nejen pro sebe, ale i pro ostatní, aby i oni mohli prožít tento povznášející pocit. Zašla jsem za otcem kardinálem s prosbou, zda se můžeme v této památné kapli patrona naší země společně modlit za náš národ. Souhlasil a požádal mne, abych se pokusila vše organizačně zajistit. Že mám jeho plnou podporu, že nám žehná a povzbuzuje nás, abychom vytrvali i nadále a každého 28. dne v měsíci se za národ společně modlili. Podařilo se mi to rozhlásit a lidé, kterým na našem národu záleží, začali chodit do kaple. A nejen pražští, ale rozkřiklo se to již až na Moravu, do Opavska a Slezska."

Na dotaz, proč právě datum 28. každého měsíce, sestra Dominika, odpověděla: "Hned na prvních modlitbách před volbami 2013 byla kaple plná - přišlo 120 věřících. To mne povzbudilo a přemýšlela jsem, jak tyto modlitby pořádat pravidelně, nejen  před volbami. Jde o kapli patrona naší země knížete Václava, který zemřel 28. září 935, a o modlitbu za náš stát, který vznikl 28. října 1918. Rozhodli jsme se proto pro pořádání těchto modliteb každého 28. dne v měsíci. Tak toto datum připomeneme nejen v říjnu, ale každý měsíc. Chtěla bych, aby si lidé uvědomili, že není samozřejmostí mít samostatný národ, že naši předkové se museli v čele s prezidentem Masarykem o jeho samostatnost tvrdě poprat, a aby si připomněli osobnost světce Václava nejen jednou do roka poutí ve Staré Boleslavi, kde byl pro své postoje zavražděn. Proto otec kardinál zve každého 28. dne v měsíci k pravidelným modlitbám do kaple sv. Václava  a to v 16:15 hodin."  Sestra Dominika má ještě osobní důvod pro číslo 28. Dne 28. května zemřela její maminka, která ji naučila lásce a úctě k národu. "Dodnes okamžitě stoupnu i doma do pozoru, když slyším naší hymnu," říká sestra Dominika. 

Modlitby sestavila sestra Dominika. Nejdříve proběhne Modlitba k Duchu svatému, kterou jí dal biskup Matoušek, zpovědník kardinála Berana. Poté zazní modlitba ke Svaté Ludmile. Tuto světici vybrala sestra Dominika proto, že ji chce vysvobodit ze mříží, za nimiž je tak necitelně uzavřena v chrámu sv. Jiří, že se jí nemohou věřící pořádně ani poklonit. Pak následuje hlavní Modlitba za národ, kterou se modlí každoročně ve Staré Boleslavi pan arcibiskup Dominik kardinál Duka. Modlitby v kapli zakončí Svatováclavský chorál a poté, za zpěvu chorálu V zemi věrných Čechů se jmény všech našich světců se všichni přítomní odeberou ke hrobu svaté Ludmily, kde se k ní modlí litánie. Ilustrační obrázky zachycují modlitbu v kapli až po odchod z ní. 

Je krásné, že v době, kdy se na naši zem přihnalo neomarxistické oranžové tsunami, které nemá nic jiného na práci než dštít síru na katolickou církev svatou a pět ódy na islám a našeho protektora EU takovým způsobem, že člověk by upadl pomalu do beznaděje, že je vše, oč jsme usilovali v roce 1989, ztraceno,  se nalezly v církvi osobnosti kterým není osud našeho národa lhostejný. Je to o to krásnější, že je to právě nejvyšší představitel nejsilnější církve u nás, Jeho Eminence Dominik  kardinál Duka, který i přes všechny nedůstojné útoky a osočování od pánů Babišů a všech bývalých komunistů myslí na náš národ a jeho občany a neustává bojovat za jeho osud.   

Plný text zvacího dopisu z Arcibiskupství pražského:

J. Em. Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český v chrámu sv. Víta, Václava a Vojtěcha

Vážení a milí,

obracím se na některé z Vás opět, na některé poprvé s prosbou o modlitbu za národ. Mnozí jsme jí posilněni po novéně před volbami do PS PČR a zůstala v nás touha v této společné modlitbě pokračovat a neustávat. K tomu nám Otec kardinál Dominik Duka OP žehná a povzbuzuje, abychom vytrvali. Každého 28. dne v měsíci se budeme modlit ve Svatováclavské kapli katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha v 16.15 hod. a pak budeme pokračovat v bazilice sv. Jiří u sv. Ludmily. K této společné modlitbě jste všichni upřímně zváni. Kdo nebude moci přijít do katedrály a baziliky sv. Jiří, prosím, připojte se k nám na svém místě, také v průběhu měsíce podle Vašich možností.  Můžete se také připojit k dobrovolnému půstu 28. dne v měsíci. Prosím, můžete-li také tuto modlitbu rozšířit ve svém okolí, svým známým. Texty k modlitbám budou ke stažení na: http://tisk.cirkev.cz/

Za ctitele sv. Václava a sv. Ludmily S.M. Dominika J. Bohušová OP, Arcibiskupství pražské

Prezident Kulturní komise ČR 

© Kulturní komise České republiky, z.s.

 

Pro ty, kteří v této nádherné kapli ještě nebyli uvádím několik ilustračních fotografií z předchozích modliteb. Atmosféra při rozžatých svících a zpěvu Svatováclavského chorálu v těchto historických prostorách je opravdu nezapomenutelná. 

 
Kristus žehnající věřícím ve Svatováclavské kapli
Kristus žehnající věřícím ve Svatováclavské kaplisnímek: Ivana Haslingerová, Fragmenty
 
 

Potemnělý oltář ve Svatováclavské kapli očekával již po devatenácté  věřící, kteří se přišli pomodlit za naši zemi

 
 

První příchozí zaujímají místa a studují texty modliteb, které se budou modlit za náš národ

 
 

 A již přichází sestra Dominika a rozžetím svíček prozařuje oltář a hrob knížete Václava

 
  
Atmosféra Svatováclavské kaple osvětlená svícemi je opravdu nezapomenutelná a přímo vybízí k modlitbám 
 
 

 A pak již Modlitba za národ začíná...

 

"Chtěla bych, aby si lidé uvědomili, že není samozřejmostí mít samostatný národ, že naši předkové se museli v čele s prezidentem Masarykem o jeho samostatnost tvrdě poprat, a aby si připomněli osobnost světce Václava nejen jednou do roka poutí ve Staré Boleslavi, kde byl pro své postoje zavražděn,"  říká sestra Dominika 

 
Číst 1189 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v CÍRKEV

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 247 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %