Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Pro zajištění bezpečnosti je důležitý přesun kompetencí z EK a finanční posílení agentury GSA Doporučený

  • sobota, čen 09 2018
  • Napsal(a)  Barbora Peterová, mluvčí vlády
Premiér Babiš s Elżbietou Bieńkowskou v sídle vlády ČR Premiér Babiš s Elżbietou Bieńkowskou v sídle vlády ČR archiv premiéra

Předseda vlády Andrej Babiš se v pátek 8. června 2018 setkal ve Strakově akademii s komisařkou Evropské komise pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky Elżbietou Bieńkowskou.  Jednali spolu o sektorových návrzích příštího evropského rozpočtu, které se týkají evropského kosmického programu a vnitřního trhu, a o evropském obranném průmyslu.  Jedním z témat byla budoucnost kosmického programu EU a agentura GSA, která sídlí v Praze. Komisařka seznámila rovněž premiéra s včera zveřejněným návrhem budoucího rozpočtu, který má směřovat právě k další integraci vnitřního trhu. Premiér vyzdvihl nutnost zajistit stabilní, předvídatelné a jasné regulační prostředí.

 Jedním z témat byla budoucnost kosmického programu EU a agentura GSA, která sídlí v Praze. Premiér Andrej Babiš zdůraznil, že vláda má velký zájem na podpoře agentury a jmenovala vládního zmocněnce pro vztahy s agenturou. Fungování agentury je důležité i pro zajištění bezpečnosti. Proto by se podle něj měla rozšířit její role přesunem dalších kompetencí z Evropské komise a zajistit další finanční a personální posílení. Vesmírný program EU je podle předsedy vlády cenný projekt, který má vysokou přidanou hodnotu.

Premiér Babiš jednal s eurokomisařkou Bieńkowskou také o strategii průmyslové politiky EU a jednotném trhu. Komisařka seznámila českého premiéra s včera zveřejněným návrhem budoucího rozpočtu, který má směřovat právě k další integraci vnitřního trhu. Ten podle předsedy vlády představuje nejvýraznější přínos evropské integrace. Zároveň uvedl, že je nutné odstranit veškeré překážky, se kterými se české podniky nadále potýkají. U průmyslové politiky pak vyzdvihl nutnost zajistit stabilní, předvídatelné a jasné regulační prostředí.

 

Číst 10467 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v EUROZÓNA A EKONOMIKA ČR

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 123 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %