Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Průměrná úroková sazba na hypotékách vzrostla na 2,78 procenta Doporučený

Restrikce České národní banky na hypotečním trhu začínají fungovat a objem nových hypoték výrazně klesnul. V listopadu se oproti říjnu rozpůjčovalo na hypotékách zhruba o 5 miliard korun méně. Nižší objem finančních prostředků tekoucí z hypotečního na realitní trh povede k nižšímu růstu cen nemovitostí. Hypoteční úvěry opět zdražují. Průměrná úroková sazba na hypotékách v listopadu vzrostla na 2,78 procenta. Od začátku letošního roku došlo k růstu průměrné úrokové sazby o 0,50 procentního bodu. V nabídkách bank jsou běžné hypoteční úvěry s úrokovými sazbami přes 3,00 procenta. Na přelomu roku lze očekávat další zdražování hypoték, které bude reflektovat růst úrokových sazeb vyvolaný Českou národní bankou. Klienti se musí začít přizpůsobovat méně výhodným podmínkám při získávání a refinancování hypotečních úvěrů.

 

 V listopadu bylo uzavřeno 8 617 hypoték, což je oproti říjnu pokles o 1 973 úvěrů na bydlení. Některé finanční instituce stále neuplatňují nová doporučení České národní banky a poskytují hypoteční úvěry i méně bonitním klientům. Celková situace na trhu se však z pohledu klientů zpřísňuje a někteří lidé musí obejít více poskytovatelů hypoték, než úvěr získají. Tato situace povede ke snížení zájmu o hypoteční úvěry, což by mělo zbrzdit růst cen nemovitostí.

Na hypotékách se v listopadu rozpůjčovalo 19,50 miliardy korun, což je o necelých 5 miliard korun méně než o měsíc dříve. Měsíční splátka u hypotečního úvěru na 1 milion korun, který bude splácen 20 let, v průměru činí 5 437 korun. Zhruba 56 procent hypoték je využíváno na koupi nemovitosti a 22 procent na výstavbu.

Číst 7352 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v BYZNYS a TOP podnikatelé

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 146 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %