Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Pane prezidente prosíme Vás, jeďte za nás bojovat na Summit One Planet Doporučený

Pokud neutečeme rychle z diktatury bruselských ekologistů, měli bychom rychle nastudovat knihu Evy Tinkové Pokud neutečeme rychle z diktatury bruselských ekologistů, měli bychom rychle nastudovat knihu Evy Tinkové

"Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 12. prosince 2017 zúčastní Summitu One Planet v Paříži, který bude hledat opatření k posílení ochrany klimatu. Setkání hlav států a předsedů vlád se koná dva roky po podpisu Pařížské dohody o klimatu a zaměří se na možnosti financování aktivit a projektů, které mají za cíl zmírňovat důsledky klimatických změn. Účelem summitu je vyzvat mezinárodní společenství, finanční instituce a další relevantní subjekty k hledání efektivních způsobů, jak zajistit financování cílů vytyčených v Pařížské dohodě, jež mají přispět k ochraně klimatu. Setkání pořádá Francie ve spolupráci s OSN a Světovou bankou. Kromě představitelů stovky států jsou na summit pozváni také zástupci finančních institucí a nevládního sektoru. Více informací o summitu naleznete na: www.oneplanetsummit.fr."  Tolik tisková zpráva z vlády, která přišla do redakce chvíli po zprávě europoslance Evžena Tošenovského, že Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE) Evropského parlamentu pomocí těsné většiny hlasů socialistů a zelených odhlasoval závazný cíl 40 % pro energetickou účinnost na období 2021-2030. Tato věc podle člena výboru Evžena Tošenovského může mít na českou ekonomiku dopad v řádu bilionů korun, protože tak dramatický zásah do energetického a teplárenského trhu, který EU požaduje, si vyžádá mnohamiliardové investice nejen ze strany občanů a podniků, ale i státního rozpočtu. Podrobně o tom píšeme v článku: VLÁDO POMÓÓÓC: NOVÁ ZELENÁ ENERGETICKÁ PRAVIDLA EU NÁS BUDOU STÁT BILIONY KORUN

Není možné si tyto dvě zprávy nedat do souvislosti a nezaleknout se, co na nás EU, OSN ve spolupráci se Světovou bankou chystá. Ano na nás všechny. Je jasné, že ty požadované biliony ze státního rozpočtu zaplatíme my při konečném vyúčtování elektřiny a tepla, protože státní rozpočet na to mít nebude. Jako by nestačilo, že dodnes splácíme 700 miliard Kč ekobaronům na výrobu obrovsky předražené elektřiny z fotovoltaik, což kdysi schválila vláda Jiřího Paroubka a po ní Mirka Topolánka (oba pánové jsou pod tímto strašlivým dokumentem podepsaní).

Nyní půjde rovněž o další naprosto zbytečné  povinné investice do dalších podobných nesmyslů, přestože náš stát vyrábí přebytky elektrické energie z vlastních rozumných zdrojů - jaderných a tepelných elektráren. Nehledě k tomu, že jen samotná povinná hlášení EU o "sledování naplňování cíle energetické účinnosti" budou pro Českou republiku ohromnou administrativní zátěží, neboť budou klást nesmírné nároky na statistická data, která se doposud nezveřejňovala. Kolik úředníků musí na to najmout stát, raději nemyslet. „Každý cíl musí mít ekonomicky zdůvodnitelné náklady, a to v  předloženém dokumentu ITRE naprosto postrádám. Až se vyčerpá ekonomický potenciál úspor, budeme nuceni k investicím, které jsou sice technicky možné, nicméně úplně zbytečné,“ říká k tomu Evžen Tošenovský.

Prosíme proto pana premiéra Sobotku, aby se nenechal zmanipulovat pařížskými ekologisty a  těch několik bilionů korun nedovolil poskytnout na jejich nákladné konference a nesmyslné projekty vedoucí státy EU postupně k loučím. Následující vlády by je mohly místo toho věnovat na rozumné věci pro nás občany. Nejlépe by bylo, kdyby na tento velmi nebezpečný summit jel zastupovat náš stát pan prezident Zeman, kterému podle ústavy přísluší přednostní právo zastupovat naší republiku na zahraničních jednáních a smlouvách.

A panu europoslanci Tošenovskému děkujeme za to, že na tento nehorázný požadavek evropských socialistů a zelených včas upozornil. 

Číst 12444 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %