Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 755

Policejní akce potvrdila, že ČR není a ani se pro nelegální migranty nestává tranzitní zemí Doporučený

  • pátek, kvě 13 2016
  • Napsal(a)  MILAN CHOVANEC, ministr vnitra
Ministr vnitra Milan Chovanec Ministr vnitra Milan Chovanec snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty

V předchozích dvou dnech policisté provedli rozsáhlou celorepublikovou akci Koridor, na jejíž realizaci jsme se dohodli s policejním prezidentem. Tato akce, která byla zaměřená na zjištění a ověření aktuálního stavu nelegální migrace v ČR, potvrdila, že Česká republika v žádném případě není a ani se pro nelegální migranty nestává tranzitní zemí.

 Během masivní akce všech 14 krajských ředitelství a dopravní policie, do které se zapojilo 1000 policistů, v kontrolovaných místech nezaznamenala žádné migranty, kteří by v souvislosti se současnou migrační vlnou přes ČR nelegálně tranzitovali. Policie naopak zadržela 50 cizinců, kteří porušili pobytový režim či u nás např. pobývali načerno, a s těmi je zahájeno řízení o vyhoštění.

Naprosto jasně se tak potvrdila naše slova, že ČR díky svému důslednému a odpovědnému postupu není pro nelegální migranty a pašeráky využívanou destinací. Dezinformace, které se na toto téma počátkem května objevily v německém tisku, tak definitivně nejsou ničím jiným než nepravdivou poplašnou zprávou. Přesto však stále trvá dlouhodobá zvýšená hlídková činnost na česko-rakouské hranici, kterou jsme z důvodu prevence rozšířili také na hranici česko-slovenskou. Současná policejní opatření jsou tak adekvátní, přesto jsme v případě nutnosti připraveni je okamžitě posílit.

Číst 8769 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %