Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 767

První dáma si gratulaci zaslouží

Autor článku s Jiřím Ovčáčkem na konferenci v paláci  Žofín Autor článku s Jiřím Ovčáčkem na konferenci v paláci Žofín snímek Ivana Haslingerová, revue Fragmenty

Ve slušné společnosti patří k bontonu uctivě gratulovat k životnímu jubileu, kterého se dožívá veřejně známá a uznávaná osobnost. Toto se týká také první dámy paní Ivany Zemanové, která dne 29. dubna oslavila své 55. narozeniny. Pisálek Petr Zídek z Lidových novin ale tuto gratulaci pojal vskutku netradičně ("Vše nejlepší, paní prezidentová", LN, 29. 4. 2020, s. 10). Ve své rádoby historizující glose používá paralelu s Martou Gottwaldovou, která ale kulhá na obě nohy a seriózní historik by na ní ani nemohl pomýšlet (nabízí se spíše choť ministerského předsedy Antonína Švehly Bohumila Švehlova, která se v zastoupení svého muže starala o chod rodinného statku). Neotesaný škrabal Petr Zídek dochází k závěru, že svou roli Ivana Zemanová nezvládla, což pan redaktor dokládá nefunkčností webových stránek jejího nadačního fondu (to je tragédie pro republiku). První dámu atakuje také skrze módní hlídku bulváru (velká vypovídací schopnost). Nemaje negativních osobních emocí a drbů z jejího okolí, věští, že se za pět či deset let dočkáme memoárů lidí, kteří jsou dnes vázání mlčenlivostí.

 

Petr Zídek je evidentně zaujatý proti současné hlavě státu a své hodnotící soudy přenáší na Ivanu Zemanovou, která sama neprojevuje veřejně žádné politické proklamace a svou roli pojímá jako skromná a nenáročná podporující manželka a matka. Ostatně této roli obětovala také své akademické vzdělání, které nedokončila, aby se naplno mohlo věnovat roli manželky politika, která neaspiruje na hvězdu prvních stran bulvárních plátků.
Kde byl redaktor Zídek, když Dagmar Havlová pískala na prsty v parlamentu a šuškalo se o jejich četných milostných avantýrách? To tak přísný nebyl. Padni komu padni zde neplatí.
Je čas napravit Zídkovo faux pas: Paní Ivano Zemanová jménem všech slušných lidí Vám přeji vše nejlepší k Vašemu životnímu jubileu. Do dalších let pak mnoho elánu, vitality a spokojenosti v profesním i rodinném životě. Škoda jen, že toho Petr Zídek nebyl schopen sám...
Mgr. Bc. Jan Kopal

Číst 9579 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %