Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Vondrovi zřejmě 150 milionů z audiu ProMoPro nestačilo Doporučený

Za Entropu zaplatila ČR 1,9 milionu korun a za jeho půlroční pronájem v Bruselu měl dát Černému 1,2 milionu. Dalších 10,3 milionu korun pochází ze sponzorského daru Bakalovy těžařské společnosti NWR Za Entropu zaplatila ČR 1,9 milionu korun a za jeho půlroční pronájem v Bruselu měl dát Černému 1,2 milionu. Dalších 10,3 milionu korun pochází ze sponzorského daru Bakalovy těžařské společnosti NWR

Vondra vlastně ani moc nemluví o své nenávisti k Rusku, jen plní zadaný úkol americké NED. Plní zadaný úkol jako nositel medaile za zásluhy od americké “National Endowment for Democracy”, která pořád dělá to, co kdysi měla tajně na starost CIA. Ale zpět k tématu kulicha Vondry; anální žurnalističtí ztroskotanci Slonková a Kubík se snažili svým Seznamem nelegálně odhalit zákulisí psychicky nemocného Babišova syna ve Švýcarsku. Aby toho humusu nebylo málo, server Seznam.cz přizval k verbálnímu lizu i bývalého ministra obrany a zahraničních věcí Alexandra Vondru, ProMoPrového to šmejda… (ProMoPro - Centrum kongresové techniky; kauza přijde Česko na 848 milionů, zaplatíme je z rezerv a úspor…)

A tento politický vykuk pravil, že to "na dohodě mezi Andrejem Babišem a Milošem Zemanem funguje navenek tak, že prezident se věnuje Rusku a Číně a premiér se našel v evropské agendě. Ten zbytek prý nedělá nikdo...".tzv. Výzvě Seznamu povinně toto tvrdil bývalý disident Vondra na téma rusko - ukrajinského konfliktu v Kerčském průlivu.

Výsledek obrázku pro vondra

„Prezidentská láska“ k Rusku a Číně má podle něho dopad na naše postavení v zahraničí. Je to podle něj věc, které si ostatní všimnou. Je důležité, aby Rusko nepokračovalo v těchto provokacích, protože s jídlem roste chuť a jednou se to může dotýkat i nás,“ říká Vondra s narážkou na kritickou situaci, která nastala poté, co vyprovokovaní Rusové zaútočili na ukrajinské lodě.

„Čekal bych od české strany ostřejší vyjádření k Ukrajině. To je typická ruská provokace, každý, kdo o tom něco ví, tak ví, jak to je. A ten, kdo to neví, tak ať se podívá na mapu. Azovské moře patří Rusku i Ukrajině. Je to ruská agrese a je důležité, aby Západ odkázal Rusko do patřičných mezí,“ domnívá se bývalý ministr a bývalý diplomat. Vondra rovněž blábolí, že se má „použít jazyk síly“ – tedy nestřílet, ale mít na stole při jednáních nabitou zbraň.

Co víme o Alexandru Vondrovi?

Tento chamtivý sběratel ministerských a vyzvědačských funkcí byl svého času rovněž součástí firmy Český Aeroholding, co zastřešovala státní společnosti působící v oblasti letecké přepravy a souvisejících službách. Tenkrát mezi ně patřilo například Letiště Praha a ČSA. A právě v jeho dozorčí radě se „zatrafikoval“ i Alexader Vondra. Proč ne?

Výsledek obrázku pro vondra

Někdejší místopředseda ODS a ministr obrany Alexandr Vondra...

Uměl v tom chodit. Byl nejpovolanější osobou taktéž v případu sporné zakázky pro firmu ProMoPro z doby českého předsednictví EU, jemuž šéfoval, ale za nic neodpovídal. Svini od plného koryta neodeženeš, ani kdyby provokativně mlaskala. Zakázka na zajištění audiovizuální techniky však byla podle detektivů předražená o 388 milionů korun. Společnost ProMoPro zajišťovala dodávky této techniky na  konference v Praze a regionech.

Od úřadu vlády dostala tato společnost zaplaceno přes půl miliardy korun, a to bez výběrového řízení. Podle staršího vyjádření úřadu vlády bylo hlavním důvodem to, že exkluzivním  provozovatelem a dodavatelem techniky a služeb byla v Kongresovém centru Praha právě společnost ProMoPro. Proto prý bylo z organizačního hlediska vhodné  a z koordinačního hlediska méně náročné jednat s jedním partnerem, který navíc  disponoval bezpečnostními prověrkami.

Trpělivost zkrátka i těmto chrochtavcům růže přináší. V tom spočívala Vondrova sofistikovaná arogance. Jen si zkuste troufnout na pravdoláskového disidenta. Napřed to byla hra na slabšího jelena; já nic, já muzikant. Pak jeho alibistický slovník: „ProMoPro…? Sice jsem tomu šéfoval, ale nic nevím, neznám, nezodpovídám, nepodepsal jsem, nevěděl jsem, neodstoupím…“ Panák vycpaný slámou? A tak protikorupční policie po více než ročním vyšetřování navrhla obžalovat 12 lidí, samé pěšáky, kromě velitele Vondry.

Výsledek obrázku pro foto BIS vondra

Podle Saši byly pro jednání s „audiovizuálním“ ProMoPrem nastaveny kontrolní mechanismy, a to, co nebylo perfektně zdokladováno, nebylo proplaceno… takže možná bude český stát „promoprácké“ firmě ještě doplácet… Přitom podle policie převedli „Vondrovci“ necelých 400 milionů na jiné osoby či firmy, vytvářeli fiktivní faktury a prostředky následně vybírali v hotovosti. Ovšem, trestní imunita českého extrašpióna a exministra obrany je nadevše.

Přitom podle deníku Insider byl Vondra o veškerých záležitostech podrobně informován. Dělo se tak prostřednictvím pravidelných porad. On nebyl sice schvalovatelem faktur, ale samozřejmě znal částky, které se týkaly techniky a jejího financování, tedy věděl o sporných fakturách a způsobu řešení, navýšení nákladů proti plánovanému rozpočtu a mohl do těchto sporů kdykoli vstoupit, navrhnout jiná řešení či se jinak angažovat. Toto však neučinil…

Výsledek obrázku pro foto BIS vondra

Nemusel, stačilo jen vždy mrknout na zvyšující se stav svého konta. Bývalý velvyslanec Česka v USA Vondra si přece vysloužil medaili za zásluhy od ”National Endowment for Democracy” (NED). Za co asi…? A co že je tato “National Endowment for Democracy”, neboli Národní nadace pro demokracii? Jeden ze zakladatelů NED Allen Weinstein k její činnosti dosti výmluvně uvádí: „Mnoho z toho, co my dnes děláme, dělala před 25 lety tajně CIA…”

Bývalý český ministr obrany Vondra má ale na svém kontě i členství v zednářské “Trilaterální komisi”, jež je často s notným přitažením za vlasy považována za skupinu, jejímž cílem je vytvoření jedné světové vlády. Dnes v této komisi místo Alexandra Vondry zasedá, tedy spíš spí, český ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg… Aktivní Alexandr Vondra také spoluzakládal s dalším bývalým velvyslancem v USA Michaelem Žantovským “Program of Atlantic Security Studies”.

Výsledek obrázku pro vondra babiš

Jeho cílem bylo „identifikovat a analyzovat otázky a problémy zahraniční politiky a bezpečnosti v oblasti transatlantických vztahů a pomoci navrhnout praktická řešení a způsoby čelení těmto problémům“. Pod hlavičkou PASS organizoval současný český ministr obrany spolu s dalšími jeho členy konference na téma “obecné perspektivy transatlantické vazby”. Dnes je PASS nahrazen institutem “Prague Security Studies Institute” a brdský radar jásajícími Greenpeace…

A je tu ještě hořká vzpomínka na ostudu, jak trám. Byla to napřed velká sláva, od níž si nejvíc sliboval Saša Vondra, že si třeba srovná svůj pokřivený pohled na svět. Uvěřil sobě i podobně libovému frajerovi, co ze sebe též dělal, co není – Davidu Černému, vydávajícímu se za výtvarníka. Domluvili se spolu na “plastelinovém sochařském” díle, co by oslavilo naše předsednictví EU.Výsledek obrázku pro OLSER DAVID ČERNÝ

Kdoví, jak by slovutní umělci reagovali na dryáčnické hulvátství plastelínového plácalisty Davida Černého, který jako držitel Ceny Chalupeckého svými vulgaritami zneuctil odkaz tohoto skvělého tvůrce; ostatně posuďte sami jeho urážky hlavy státu Miloše Zemana: „Zamrdaná zkurvená kupa hoven a sraček na hradě, vytlemený prasečí držky, ať už konečně chcípnou v ošklivejch a táhlejch bolestech. Zmrdi smradlavý, zkurvysyni vyjebaný, tupý debilové. I s tou bandou kreténů čuráckejch, co to navrhujou. Do nejhlubší prdele s váma, vy hovnožrouti!" http://www.rukojmi.cz/clanky/4394-tezko-definovat-ubohost-davida-cerneho-ktery-se-verejne-vyjadri-o-hlave-statu-ze-je-kreatura-s-ritnim-otvorem-misto-ust-a-to-jsou-jeste-slusna-slova-ve-srovnani-s-temi-ktera-neomalene-zverejnil-na-svem-fbVýsledek obrázku pro vondra entropa

 Podepsali smlouvu o vytvoření Entropy, o níž David Černý původně tvrdil, že onu pozdější slátaninu vytvoří umělci ze všech 27 členských zemí Unie. Nakonec se ukázalo, že autorem je on sám s několika kolegy, ostrými hochy. Stát za projekt zaplatil 1,9 milionu korun a za jeho půlroční pronájem v Bruselu měl dát Černému 1,2 milionu. Dalších 10,3 milionu korun pochází ze sponzorského daru Bakalovy těžařské společnosti NWR. Vypadalo to prý slibně. V britském deníku Independent o nich psali a všechno jim “zbaštili i s navijákem”.

Opsali jen vymyšlená jména autorů. Ti kluci, co spolu mluví, se prostě chtěli podívat do Bruselu, aby tam završili svoji taškařici za cizí prachy. Alexandr Vondra, který jim nechal vyplatit obří sumu ze státní pokladny, aniž dal zkontrolovat, na co byla využita, je “prostě za užitečného idiota”. Vzniká však otázka, zda člověk s takovýmto vztahem ke státní pokladně by měl zastávat vysokou vládní funkci…? Hovado David Černý…

Výsledek obrázku pro vondra promopro

Inu, a máme tady tradiční resumé; jako by Vondrovi 150 milionů z audiu ProMoPro nestačilo. Tento mj. bývalý velvyslanec Česka v USA Vondra si vysloužil medaili za zásluhy od ”National Endowment for Democracy” (NED). Za co asi…? A co že je tato “National Endowment for Democracy”, neboli Národní nadace pro demokracii? Jeden ze zakladatelů NED Allen Weinstein k její činnosti dosti výmluvně uvádí: „Mnoho z toho, co my dnes děláme, dělala před 25 lety tajně CIA…”

Foto: Reuters…

 

Číst 7767 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Odebírejte Fragmenty

 

NEJVÍCE ČTENÉ ČLÁNKY

Kliknutím na obrázek získáte článek


Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %