Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Tomáš Halík pohrdá nejen občany, ale i ústavou Doporučený

Václav moravec se svými hosty v Otázkách zase perlil Václav moravec se svými hosty v Otázkách zase perlil

Tomáš Halík v Otázkách Václava Moravce svými výroky o stavu naší země potvrdil že silně pohrdá občany a tím pádem i ústavou. Zřejmě ji ve své povýšenosti ani neotevřel. Jinak by věděl, že je v ní psáno: „Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.“ Kdyby tuto větu znal, nemohl by vyslovit protimluv:  „Přímá demokracie způsobí likvidaci právního státu a demokracie.“  ASice na druhou stranu přiznal, že liberální demokracie jím respektovaná je v krizi, ale hned dodal, že nahradit ji demokracií přímou by bylo by tragické. Z výše uvedeného plyne, že nemá vůbec žádné ponětí o tom, co je hlavním znakem demokracie, ale pouze se snaží navodit v lidech pocit, že jejich názor je ten až vůbec poslední, který nesmí o důležitých věcech rozhodovat. Mohou si zvolit předem najmenované politiky, nejlépe jeho kamarády, a to je tak vše. Větší pravomoci dostat nemohou, jelikož na jejich názor nejsou pseudoelitáři jako je on zvědaví.

Demokracie je z definice vláda lidu a díky tomu je přímá demokracie  nejdemokratičtější a tím pádem nejspravedlivější politický systém na světě. V Evropě ho preferuje například Švýcarsko a perfektně tam funguje. Žádná tragédie se tam neděje a Švýcaři jsou na něj právem hrdi.

Proto nejde tak bohorovně  odsoudit hnutí SPD, které má přímou demokracii základním bodem svého politického působení a dělá maximum proto, aby se stala důležitou součástí politického systému České republiky. Zvláště v době, když současní politici pouze bojují o posty v Parlamentu a ve vládě a obsah politiky se napříč stranami vytrácí. Jen neustále jeden na druhého házejí špínu namísto aby lidem nabídli co by chtěli dobrého pro ně udělat oni.

Číst 13477 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %