Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Řeči ministryně Schillerové o snižování daní jsou drzost. Hnutí ANO daňovou zátěž už šest let zvyšuje. Doporučený

Autor článku přednáší na slavnostní konferenci pořádané Národohospodářskou fakultou VŠE v Praze na Žofíně "30 let trnité cesty ke svobodě a obrana před těmi, kteří nám ji chtějí vzít" Autor článku přednáší na slavnostní konferenci pořádané Národohospodářskou fakultou VŠE v Praze na Žofíně "30 let trnité cesty ke svobodě a obrana před těmi, kteří nám ji chtějí vzít" snímek Ivana Haslingerová, revue Fragmenty

Cynismus paní ministryně financí Schillerové dosáhl vrcholu, když na dnešní tiskové konferenci MF ČR uvedla, že díky EET si může dovolit snižovat daně. Za působení ministryně Schillerové z hnutí ANO máme přitom rekordně vysoké daňové břemeno v historii. Podle dat samotného MF ČR má letos vyšplhat složená daňová kvóta, kterou se měří míra daňového zatížení, na rekordní úroveň 35,9 %. Všichni si navíc pamatujeme na překotné schvalování daňového balíčku na konci roku, který zvýšil daně nejen na cigarety a alkohol, ale zdražil lidem i poplatky za vklad do katastru nemovitostí. Opakovaně ministryně Schillerová odmítala návrhy ODS na zrušení daně z nabytí nemovitosti, nebo zvýšení základní slevy na poplatníka, byť jen a pouze o nárůst inflace. Její letité básnění o zrušení superhrubé mzdy a v realitě neschopnost pro takový náš návrh ve Sněmovně hlasovat je také známá.

 Od paní ministryně jsou slova o snižování daní nebetyčná drzost. Každý, kdo sleduje počínání hnutí ANO na ministerstvu financí, vidí jen snahu vymyslet, jak se ještě více dostat do peněženek daňových poplatníků a jak více už tak složitý daňový systém zkomplikovat. Je tragikomické, že o snižování daní mluví při tiskové konferenci, kde obhajuje nespravedlivou a nákladnou další vlnu EET zatěžující aktivní a podnikavé lidi.

 

Číst 13440 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v HOSPODÁŘSTVÍ

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 260 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %