Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Skandál: Hygiena udělila trest prezidentu republiky za politický projev Doporučený

Profesor Klaus: "Jedním z přínosů polistopadových změn v oblasti státu a práva bylo, že povinnosti může ukládat jen zákon." Profesor Klaus: "Jedním z přínosů polistopadových změn v oblasti státu a práva bylo, že povinnosti může ukládat jen zákon." snímek Ivana Haslingerová revue Fragmenty

Nemohla jsem uvěřit sdělení, že bývalý prezident republiky Václav Klaus musí žádat o zastavení přestupkového řízení ve věci pokuty udělené mu za projev ke Dni vzniku samostatného Československého státu, státnímu svátku 28. října. Takový den je přece nejen právem, ale dokonce povinností každého představitele veřejného života, mezi něž právem patří i bývalí prezidenti, si tento akt a státní svátek připomenout a nenechat se ničím odstrašit, natož pak nějakou virózou. Naši předkové za samostatnost přinášeli mnohem větší oběti, mnozí dokonce pokládali za samostatný stát své životy. A světe div se, pan prezident musel prostřednictvím svého právního zástupce Doc. JUDr. Zdeňka Koudelky, Ph.D. dne 27. ledna 2021 podat „odpor“ proti příkazu k zaplacení pokuty 10 000 Kč, kterou po něm požaduje Hygienická stanice hl. m. Prahy  za to, že si na veřejném prostranství před Obecním domem v Praze nenasadil na dvě minuty, po něž trval jeho projev při položení květin, roušku, zatímco ministerstvo zdravotnictví dovoluje vystupovat veřejným činitelům dokonce při projevech v uzavřených studiích v televizi bez roušky.

Sám pan prezident uvádí, že mu nejde o pouhý nesouhlas s udělením konkrétní pokuty, ale podání "odporu" proti obžalobě  hygienické stanice ho vedl občanský protest z obecných důvodů, které směřují k ochraně práv nás všech a k ochraně svobody proti potlačování našich občanských svobod. A má naprostou pravdu z následujících důvodů:

Prvořadě jde o trest za politický akt

Trest byl udělen za politický projev proslovený v den uctění státního svátku vyhlášeného ke Dni vzniku samostatného Československého státu. Jde tedy o výsostně politický akt a nikoli o postih motivovaný epidemiologickými důvody. Prezident republiky v letech 2003-2013, profesor  Václav Klaus, přijel v tento den autem k Obecnímu domu v Praze, kde sídlili ještě za Jiřího Poděbradského naši panovníci, uctít zakladatele státu a stát samotný položením kytice a pronesl při tom krátký projev. Opětovně připomínám, že jako bývalý prezident republiky je nejen jeho právem, ale dokonce povinností jako představitele veřejného života, mezi něž patří i bývalí prezidenti, veřejně si tento svátek připomenout a nenechat se ničím odstrašit, natož pak nějakou virózou. Naši předkové za samostatnost pokládali za samostatný stát pokládali své životy. Je skandální, že hygienická stanice postihla několikaminutové položení kytice a zhruba dvě minuty trvající projev, který byl navíc  pronesen venku, jako přestupek za to, že ho pronesl bez roušky. "Uctěním státního svátku, ústním projevem a položením kytice jsem realizoval ústavně zaručenou svobodu projevu. Ta může být omezena jen zákonem. Ani krizová opatření vlády svobodu projevu neomezila. Beru to jako zřejmou nerovnost a nedůvodně odlišný přístup," sdělil k tomu pan prezident.  

Hygiena ukládá pokuty za soudem zrušená opatření což je neústavní

"Hygiena navíc ukládá v rozporu s ústavou pokuty za porušení opatření, které bylo pro svou nezákonnost zrušeno Městským soudem v Praze. Tuto skutečnost nevzala v úvahu, ač má zásadní význam, jelikož z hlediska ústavního nelze ukládat a vymáhat pokuty na základě nezákonných a neústavních právních aktů," vysvětluje dál pan prezident. A to by si měli všichni občané uvědomit až dostanou 30 000 Kč pokutu za to, že vyběhnou ven bez roušky.

Stanovení povinnosti nošení roušek je neústavní 

"Jedním z přínosů polistopadových změn v oblasti státu a práva bylo, že povinnosti může ukládat jen zákon. Polistopadový ústavní řád tak tehdy reagoval na totalitní praxi, kdy řadu povinností stanovily podzákonné předpisy či dokonce různá opatření státních orgánů, která neměla ani charakter právního předpisu," posteskl si pan prezident a důrazně dodal: "Ústava nového demokratického státu nepřipouští, aby státní represivní orgány jednaly jako za totality a určovaly povinnosti, které zákon výslovně nezná. A povinnost nošení roušek zákon nezná."  

Zákon o veřejném zdraví je zastrašováním hrozbou likvidační pokutou v rozporu s právním státem

Pokud někdo nyní namítne, že Zákon o veřejném zdraví dává správnímu orgánu velkou libovůli v rozhodování a správní úřad může dávat fyzickým osobám pokuty až do výše 30 000 Kč, pak je to podle pana prezidenta v rozporu se zásadami právního státu:"Může-li správní úřad dávat pokuty fyzickým osobám až do likvidační výše 3.000.000,- Kč za to, že někdo nemá několik minut roušku, je to v rozporu se zásadami právního státu. Nehledě k politickému pohledu na věc neboť šlo o uctění hrdinství zakladatelů našeho státu."

"Formální odpor proti rozhodnutí jsem podal právě z výše uvedených důvodů. Prostřednictvím svého advokáta jsem navrhnul Hygienické stanici hl. m. Prahy, aby toto přestupkové řízení bylo zastaveno," důrazně uzavřel 28.1.2021 profesor Václav Klaus.

Bližší informace a detaily odůvodnění podaného odporu poskytne právní zástupce Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Číst 4232 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SOUDCOKRACIE 4.PARLAMENT

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %