Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Primus český J. Em. Dominik kardinál Duka, OP se poklonil českým lékařům a zdravotníkům Doporučený

patron lékařů svatý Lukáš patron lékařů svatý Lukáš archiv Arcibiskupství pražské

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP vyjádřil mší svatou konanou v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha ve svátek patrona českých lékařů svatého Lukáše 19. října 2015 úctu a dík českým lékařům. Bohoslužba byla celebrována za všechny lékaře a zdravotníky a v katedrále se na ní sešly významné lékařské osobnosti. 

Málokdo v naší komunistickým atheismem tolik duševně poničené zemi ví, že svatý Lukáš byl lékařem. Málokdo z občanů ví, že o tom podávají zprávu historik Eusebius, sv. Ireneus, sv. Jeroným a sv. Pavel tlumočící Koloským pozdrav „milovaného lékaře“. Kdo si vzpomene, že za první republiky a dokonce ještě po druhé světové válce se čeští katoličtí lékaři sdružovali ve Spolku svatého Lukáše a že řada nemocnic a zdravotních středisek ve světě nese Lukášovo jméno. 

Lebka sv. Lukáše je sice od roku 1354, kdy ji získal císař Karel IV. při cestě do Milána součástí Svatovítského pokladu, ale v den výstavy svatovítských klenotů se vedle relikvií sv. Václava a sv. Vojtěcha a ostatních známějších relikvií a klenotů návštěvníkům "ztrácí". Císař Karel IV. navštívil tehdy i baziliku sv. Justiny v Padově, kde byly ostatky evangelisty Lukáše uloženy. 

Je skvělým počinem J. Em. Dominika kardinála Duky, že touto a podobnými akcemi vzdělává náš národ udržovaný po půl století v neznalosti historie a nevíře v Boha.

Číst 8874 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 142 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %