Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Kdo je tady prašivý? Doporučený

  • čtvrtek, úno 01 2018
  • Napsal(a) 
Předseda SPD Tomio Okamura, místopředseda Poslanecké sněmovny Předseda SPD Tomio Okamura, místopředseda Poslanecké sněmovny snímek archiv autora

Mezi kandidáty na post šéfa sociální demokracie to vře, socialisty čeká tuhý bratrovražedný boj mezi triem Hamáček-Chovanec-Zimola. Adept Jan Hamáček se navezl do úřadujícího předsedy ČSSD Milana Chovance za to, že se spolu s Tomiem Okamurou si stoupl na jedno pódium při oslavě vítězství Miloše Zemana v jeho volebním štábu (a věru nebyl tam sám!). Podle Hamáčka by seběvědomá sociální demokracie na jednom pódiu s Tomiem Okamurou stát neměla, protože Okamura je pro socany asi prašivý... Jenže problém je v tom, že sociální demokracie už dávno není seběvědomá. Mnoho jejich voličů i členů dávno řady ČSSD opustila a přeskupila se pod křídla nového, vlasteneckého a lidového hnutí SPD pod vedením Tomia Okamury. To je prostě fakt! Tomio Okamura je nejen progresivní a úspěšný politik, ale také místopředseda poslanecké sněmovny. Takže do určité míry zastupuje a reprezentuje stát. Toto vše by měl vzít Jan Hamáček v potaz, než-li začne někoho mistrovat a poučovat.

 

Je otázkou, není-li to spíše potupa a znectění pro Tomia Okamuru. Ukazovat se totiž s představiteli zadlužené a zpolozkrachovalé strany, byť se jedná o historicky nejdéle fungující stranu u nás. Možná by sociální demokracie do budoucna mohla uvažovat o opětovném spojení s komunisty (po dvakrát už k sobě patřili) a k návratu k původnímu heslu "Proletáři všech zemí, spojte se!" Snad se jednou sociální demokracie navrátí ke svým kořeným, a to nejen symbolicky k jednomu stolu do břevnovského hostince U Kaštanu (víc členů za chvíli stejně mít nebudou), kde v dubnu roku 1878 vznikla, ale také k ochraně zájmů dělnické třídy, i když většina jejich představitelů neví nejen, co je to dělník. Ale neví ani, co je to práce... A to je více než smutné!

Číst 11800 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Odebírejte Fragmenty

 

NEJVÍCE ČTENÉ ČLÁNKY

Kliknutím na obrázek získáte článek


Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %