Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Pozvánka na další „Modlitby za mír a český národ“ 13. srpna 2024 Doporučený

  • neděle, čec 21 2024
  • Napsal(a)  VÁCLAV HRABÁK, předseda Národního proudu
Panna Marie vítězí nad Satanem na Mariáském sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Pomůže i věřícím vjejich  prosbách o zachování míru v naší krásné zemi? Panna Marie vítězí nad Satanem na Mariáském sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Pomůže i věřícím vjejich prosbách o zachování míru v naší krásné zemi? Snímek David Saudek, prezident Kulturní komise České republiky, z.s.

Pozvánka na „Modlitby za mír a český národ“
13. srpna 2024 – od 18 hodin k Mariánskému sloupu na Staroměstském náměstí. 

Národní proud pořádal 13.  července od 18 hodin pořádal u Mariánského sloupu  Modlitby za mír a český národ. Rozhodl se pořádat je  takto každého 13. dne v měsící.  Zve proto 13. srpna v 18 hodin tamtéž  k druhé modlitbě.  Všem děkujeme za účast i vyjádřenou podporu. Na Staroměstském náměstí byla úžasná atmosféra a věřímě, že naše modlitby byly vyslyšeny. Naše společné modlitby i s písněmi naleznete na tomto odkazu: Texty modliteb z 13. 7. Našeho setkání se účastnil i pravoslavný kněz Libor Halík (rozhovor s ním naleznete v Hovorech národního proudu), který naší společné aktivitě požehnal. Na tomto odkazu se můžete podívat na fotogalerii ze setkání: narodniproud.cz/modlitby-galerie.php. Veškeré aktuální informace budeme aktualizovat na webové stránce narodniproud.cz/modlitby.php.

Aktuality Národního proudu

21. července 2024

1. setkání „Modlitby za mír a český národ“ – 13. července

2. pozvánka na „Modlitby za mír a český národ“ – 13. srpna 2024 – od 18 hodin

3. aktuální informace o Korunovačním kříži

4. článek na iportaL24.cz: „Národní proud: Válka je opět blíže, setkání budou pokračovat. A jak dál s korunovačním křížem?

 

Setkání „Modlitby za mír a český národ“ – 13. července

13. července proběhlo u mariánského sloupu na Staroměstském náměstí setkání s modlitbami za mír a český národ. Všem děkujeme za účast i vyjádřenou podporu. Na Staroměstském náměstí byla úžasná atmosféra a věřímě, že naše modlitby byly vyslyšeny. Naše společné modlitby i s písněmi naleznete na tomto odkazu: Texty modliteb z 13. 7. Našeho setkání se účastnil i pravoslavný kněz Libor Halík (rozhovor s ním naleznete v Hovorech národního proudu), který naší společné aktivitě požehnal. Na tomto odkazu se můžete podívat na fotogalerii ze setkání: narodniproud.cz/modlitby-galerie.php. Veškeré aktuální informace budeme aktualizovat na webové stránce narodniproud.cz/modlitby.php

Oprava chyby z minulého e-mailu. Fatimská zjevení probíhala samozřejmě v minulém století v roce 1917. V jedné větě byl chybně uveden letopočet 2017.

Závěrečnou píseň našeho setkání Salve Regina si můžete pustit v krásném provedení zpěvačky Katia del Cid na tomto odkazu: youtu.be/EgLSXteb020

 

Pozvánka na „Modlitby za mír a český národ“
13. srpna 2024 – od 18 hodin

Jak jsme avizovali předem, v setkáních s modlitbami chceme pokračovat každého 13. dne v dalších měsících, pokud to bude situace vyžadovat. Premiér Fiala přitom 18. července podepsal se Zelenským novou dohodu o vojenské spolupráci, která opět posouvá Českou republiku blíže k vojenskému konfliktu s Ruskem, který může přerůst až v konflikt jaderný. Proto je pokračování našich setkání více než důležité.

Při posledním setkání se na všechny nodostalo s připravenými brožurami, na příští setkání se budeme brožury snažit zajistit ve větším počtu, ale předem také připravíme obsah brožury na náš web, aby si každý, kdo má možnost, mohl vytisknout brožuru sám. Tedy nejpozději den předem se prosím podívejte na naš web, kde budou nové aktuální brožury nachystané.

Mnoho lidí se nás ptalo, jestli budeme modlitby vysílat, aby se mohli zůčastnit na dálku. Bohužel jsme to na červencové setkání nestihli nachystat, ale od srpnového setkání 13. 8. se to budeme snažit zajistit.

Setkání je naplánováno opět od 18 hodin, ale prosíme, raději se den předem podívejte na náš web, pokud by se něco změnilo. Všechny informace budou na webové adrese narodniproud.cz/modlitby.php

 

Aktuální informace o Korunovačním kříži

Na webu narodniproud.cz/vyzva-podani.php jsme připravili podrobné informace z naší korespondence s úřady. Nově zveřejňujeme odpověď ministra kultury Mgr. Martina Baxy na náš otevřený dopis.

Dále zveřejňujeme text našeho trestního oznámení (ze dne 14. 6.) i s přílohami. Trestní oznámení jsme podali z těchto důvodů:

„Za Národní proud byly podniknuty víceré kroky ke získání informací souvisejících s povolovacím řízením ve věci vývozu souboru Korunovačního kříže a dalších kulturních památek (129 předmětů z mobiliáře Pražského hradu) od dotčených úřadů. Získané informace vedou k překvapivým závěrům. Byly získány informace, které zakládají podezření ze spáchání některých trestných činů neznámými osobami.

Na základě poskytnutých podkladů a žádosti vydalo Ministerstvo kultury rozhodnutí, kde souhlasilo se zapůjčením 129 předmětů výlučně pro výstavní účely na období mezi 15. 1. 2024 a 29.9. 2024, zároveň stanovilo 3 omezující podmínky na základě § 18 vyhl. č. 66/1988 Sb. Jedna z podmínek (číslo 2) týkající se celního dohledu nebyla splněna, z čehož se dá vyvodit závěr, že kulturní památky nebyly vyvezeny v souladu se zákonem, čímž došlo k nezákonnému vývozu uvedených 129 předmětů.

Součinnost při splnění této podmínky odmítl Celní úřad pro hlavní město Prahu s odůvodněním, že v případě zápůjčky exponátů dle výše uvedeného rozhodnutí Ministerstva kultury ČR se nejedná o vývoz zboží ve smyslu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 952/2013 ze dne 9. října 2013, kterým se stanoví celní kodex Unie. Zapůjčené exponáty přepravované do Spolkové republiky Německo tedy nepodléhají celnímu dohledu.

Ukázalo se, že celní správa neuznává platnost českých právních předpisů o národních památkách, zatímco Ministerstvo kultury postupuje podle zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, včetně prováděcí vyhl. č. 66/1988 Sb. Uvedené skutečnosti byly oznámeny Vrchnímu státnímu zastupitelství a dokumenty, které byly získány od dotčených úřadů mu byly postoupeny.

Výsledkem je zjištění, že vzájemná neprovázanost platné české legislativy nedovoluje účinnou ochranu movitých kulturních památek před nedovoleným vývozem do unijního zahraničí.“

 

Článek na iportaL24.cz

„Národní proud: Válka je opět blíže, setkání budou pokračovat. A jak dál s korunovačním křížem?“
www.iportal24.cz/featured/narodni-proud-valka-je-opet-blize-setkani-budou-pokracovat

 

Se všemi se těšíme na setkání 13. srpna u mariánského sloupu. 


Václav Hrabák
Národní proud

narodniproud.cz/vyzva

narodniproud.cz/modlitby

leták k šíření narodniproud.cz/files/narodniproud-modlitby.jpg

–––––––––––––––

 


Naše média
všechna videa (z youtube) naleznete na narodniproud.cz/videa.php
všechna videa současně naleznete na naší vlastní video-platformě tv.vltava.news
všechny pořady ve formě audio-podcastů naleznete na naší vlastní stánce podcastů: vltava.news/podcast/
na Spotifiy: open.spotify.com/show/6MQHxgRtMRhMzv1GkVrhOO
nebo na Apple podcastpodcasts.apple.com/us/podcast/národn%C3%AD-proud/id1732961830

 

 

Číst 145 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Nejvíce komentované články

Odebírejte Fragmenty

 

NEJVÍCE ČTENÉ ČLÁNKY

Kliknutím na obrázek získáte článek


Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %